VLIEGVERBOD VLIEGVERKEER UIT SURINAME NU GELDIG TOT 4 MAART

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Nederland heeft het vliegverbod voor vliegverkeer uit Suriname het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Kaapverdië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela verlengd tot en met donderdag 4 maart, 00:01 uur.

Het vliegverbod was ingesteld vanaf zaterdag 23 januari 2021 tot maandag 22 februari 2021. Daarna is die verlengd tot 25 februari en nu gelden de vliegverboden tot en met 4 maart. Nederland heeft onlangs de huidige regeling op de vliegverboden op een drietal punten aangepast. Zo gaat het om een aanpassing van de uitzondering met betrekking tot de repatriëring van ingezetenen van het Koninkrijk der Nederlanden.

In de praktijk blijkt het lastig voor luchtvaartmaatschappijen om na te gaan of iemand ingezetene is van Nederland.

Luchtvaartmaatschappijen hebben geen toegang tot de gemeentelijke basis administratie om na te gaan of iemand ingezetene is of niet. Om dit te verduidelijken en het proces voor met name luchtvaartmaatschappijen beter uitvoerbaar te maken, zijn personen met een Nederlands paspoort die geen ingezetene van Nederland zijn, toegevoegd aan deze categorie. In de praktijk betekent dit slechts een kleine uitbreiding, omdat het overgrote deel van de reizigers dat in het bezit is van een Nederlands paspoort ook ingezetene is van Nederland.

BRON|DIASPORA NIEUWS