VOLGENS KAIETEUR NEWS GUYANA IS HOEFDRAAD VERMOEDELIJK ONDERGEDOKEN IN GUYANA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De nieuw gekozen regering van Suriname is op zoek naar de voormalige minister van Financiën die wordt onderzocht wegens vermeende misdaden tegen de centrale bank van dat land. Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën onder de onlangs afgezette regering van Desi Bouterse, zou Guyana zijn binnengestoken, vertelden bronnen aan Kaieteur News.

De ex-minister van Financiën van Suriname, Gillmore Hoefdraad, is mogelijk gevlucht naar Guyana.

Volgens het Surinaamse dagblad De Ware Tijd is Hoefdraad aangemerkt als verdachte in het strafrechtelijk onderzoek naar misstanden die naar verluidt bij de Centrale Bank van Suriname (CBS) zijn gepleegd door de toenmalige gouverneur Robert van Trikt. Het Openbaar Ministerie wil van de oud-minister horen in het lopende onderzoek.

Begin deze week stuurde de procureur-generaal, Roy Baidjnath-Panday, een motie naar het parlement om Hoefdraad te beschuldigen. Een eerdere poging in mei werd afgebroken toen de toenmalige coalitie, onder leiding van Bouterse, tegen de toekenning van de claim stemde. Het parlement heeft Hoefdraad naar verluidt geïnformeerd dat er een nieuwe actie tegen hem is ingediend.

De Ware Tijd meldde gisteren dat gerechtsdeurwaarders de dagvaarding van de voormalige minister niet hebben kunnen nakomen omdat hij niet op zijn adres is gevonden. Het Parlement bereidt zich voor om de kwestie volgende week opnieuw te behandelen.

Gisteren, de minister van Openbare Veiligheid van Guyana, Khemraj Ramjattan, reageerde niet op vragen of de autoriteiten zouden zijn gewaarschuwd voor de voormalige minister die waarschijnlijk illegaal in Guyana zou zijn; andere hoge veiligheidsfunctionarissen in Guyana zeiden gisteren dat ze niet op de hoogte zijn van de kwestie.

De grens met Guyana met Suriname is problematisch geweest als het gaat om het controleren van illegale overtochten, of het nu gaat om personenverkeer of illegale handel. Er zijn gevallen van inbreuken gemeld, ook al heeft Guyana zijn grenzen nu vier maanden gesloten als onderdeel van de nationale maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te verminderen.

REGIO