WAAROM GOEDE LEIDERS ALTIJD OM FEEDBACK VRAGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Managers moeten goed feedback kunnen geven, maar echt goede leiders kunnen zelf ook goed omgaan met kritiek.

Managers overschatten zichzelf, bleek een paar jaar geleden uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze zien zichzelf bijvoorbeeld als visionair, terwijl ze dat in de ogen van hun ondergeschikten niet zijn. Dat kan je prestaties negatief beïnvloeden. Juist daarom hebben managers veel aan feedback.

Achilleshiel

Feedback is de achilleshiel van hedendaagse leiderschapsontwikkeling, schrijven psychologen Max Wildschut en Mark van Vugt. “Het is een van de belangrijkste elementen in elk leerproces.” Veel managers kijken naar de bedrijfsresultaten om terugkoppeling te krijgen over hun functioneren. Dit is zelden een goede bron, schrijven de psychologen. “De invloed van de leider op de teamresultaten wordt volgens onderzoek chronisch overschat, zowel door de buitenwacht als door leiders zelf.”

Dus moet je toch echt bij je team zijn voor inzicht in je eigen functioneren. Anonimiteit is daarbij een absolute voorwaarde. “Zonder anonimiteit krijg je nooit betrouwbare resultaten.”

Vraag erom

Besef dat medewerkers bang zijn om hun leidinggevende te bekritiseren. Ze zullen niet snel uit zichzelf feedback geven. Een goede leidinggevende organiseert daarom zijn eigen feedback. Vraag erom en benadruk dat het commentaar van je team echt nodig is om een betere leider te kunnen zijn.

Emotionele reactie

Schiet de kritiek je in het verkeerde keelgat? Dat ligt dan waarschijnlijk aan een van deze drie oorzaken:

  1. de inhoud voelt als onwaar,
  2. de persoon die de kritiek levert is incompetent of
  3. je voelt je gekwetst in je eigen identiteit.

Docent onderhandelingstechnieken en auteur van het boek Thanks for the Feedback Douglas Stone deed onderzoek naar deze ’emotionele triggers’.

Doe er iets mee

Heb je goede feedback ontvangen? Negeer die niet, maar doe er iets mee. Laat je team weten waar je aan werkt en organiseer na een tijdje weer een feedbackronde om te kijken of het nu echt beter gaat.

MANAGEMENT TEAM