ZWITSERLAND TREFT MAATREGELEN TEGEN REIZIGERS UIT SURINAME

De zorgwekkende ontwikkeling van COVID-19 in Suriname wordt ook door de rest van de wereld scherp in de gaten gehouden. In Europa, waar het vliegverkeer, aan het normaliseren is, zijn er strenge maatregelen van kracht op reizigers uit zeer hoge risicolanden.

Sinds donderdag 23 juli gelden die ook voor reizigers afkomstig uit Suriname. Dit houdt in dat zij in verplichte quarantaine moeten, willen zij het land binnenkomen. Op de lijst staat 42 landen. Suriname en de Palestijnse gebieden zijn de laatst toevoegingen op de lijst.

Het personenverkeer tussen Suriname en Zwitserland is niet erg groot. Duidelijke data ontbreekt, maar tussen Suriname en Nederland is er wel vliegverkeer. Gerepatrieerde Nederlanders mogen vrijelijk bewegen binnen Europa, en de Zwitserse autoriteiten wensen liever geen kansen te nemen met hen.

De mensen mogen blijven reizen naar Zwitserland, maar van hen wordt wel verwacht dat zij eerst ter observatie in quarantaine gaan. Terwijl Suriname en de Palestijnse gebieden op de lijst zijn geplaatst, worden Zweden en Belarus van de lijst gehaald.

Buitenlandsminister Albert Ramdin onderkent dat de coronacrisis in Suriname zorgwekkende vormen aanneemt en dat de rest van de wereld daarvan notitie neemt. “Tegelijkertijd zitten we natuurlijk ook in een transitie, en in een transitie is er overgang van de ene aanpak naar de andere aanpak. Ik hoop dat het heel kort wordt gehouden. Ik moet benadrukken dat de dienstverlening, zoals dat er is geweest, wel voortgaat en als daar dingen in zijn die gedaan moeten worden, dan zal de minister van Volksgezondheid daar zelf op terugkomen”, zegt minister Ramdin.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box