10 DINGEN DIE IK EERDER ZOU WILLEN WETEN VOORDAT IK MILJONAIR WERD!

Bron: Millionaire 101 ⅼ Door Arifuzzaman Arif

Mijn naam is Richard Lorenzen. Ik ben multimiljonair en oprichter en CEO van Fifth Avenue Brands in de VS. De reis naar rijkdom is helemaal niet gemakkelijk geweest.

Toen ik mijn bedrijf acht jaar geleden begon en ik nog student was, had ik geen idee van de leercurve die ik zou moeten doorlopen voordat ik het zou maken.
Nu ik de leiding heb over mijn eigen bedrijf en andere startende ondernemingen spreek en adviseer, grijp ik dus makkelijk en voortdurend terug op deze tien lessen die ik uit eigen ervaring heb geleerd (vaak op de harde manier) en door andere bedrijven te helpen dezelfde fouten te vermijden.

 1. Als je niet begint met delegeren zodra je budget het toelaat, zul je snel een burn-out oplopen.

Een van de belangrijkste lessen voor mij als oprichter was dat je zoveel als mogelijk tijd moet besteden aan het opbouwen van teams. Je kunt het misschien een jaar of zo volhouden als eenmanszaak. Maar als je je bedrijf serieus wilt laten groeien, zul je al die petten niet in je eentje kunnen dragen. Je kunt je geld opsparen en je overhead zo laag mogelijk houden. Begin te herinvesteren in teambuilding en de dividenden zullen zich vermenigvuldigen.

 1. Ga voor doelen die 10 keer groter zijn, en geloof erin.

Vaak kost het evenveel moeite om een kleine deal te sluiten als een grote. De enige belemmering is uw denken. Verder, als je je businessplan bouwt rond een doel dat tien keer groter is, en zoveel meer actie onderneemt, is het veel waarschijnlijker dat je je oorspronkelijke doel toch zult halen en overtreffen.

 1. Doe de dingen die je niet wilt doen.

In bijna alle gevallen zijn de dingen die je het minst wilt doen de dingen die het belangrijkst zijn om te doen. Ik leerde al heel vroeg dat ik die saaie/ harde /niet leuke taken moest doen als ik ooit de naald wilde verplaatsen. Zelfs als je delegeert waar je zwak in bent, eindig je nog steeds met iets op je to-do lijst dat je niet wilt doen. Dit is wat de besten van de rest scheidt.

 1. Er zijn dingen die je niet moet doen.

Ik heb in het begin veel tijd besteed aan taken die ik niet had moeten doen, gewoon omdat ik de neiging heb een taakbeheerder en perfectionist te zijn.
Nu bekijk ik elke ochtend mijn takenlijst; en als er iets op staat dat uiteindelijk niet nodig en niet belangrijk is, delegeer of schrap ik het. Focus op de top twee tot drie gebieden waar je de meeste impact op uw bedrijf kunt maken.

 1. Kijk uit voor informatie-overload.

Ik hou van lezen, en ik lees een boek per week. Maar ik heb ook geleerd voorzichtig te zijn met het overladen van mezelf met te veel informatie. Er zijn duizend boeken over van alles en nog wat. Zoek een paar hoogwaardige informatiebronnen die je van pas komen en verdiep je daarin.
Lees ze keer op keer en verdiep je erin. Implementeer wat je leert en ga dan naar de volgende bron.  Verdwaal niet in het moeras van informatie die er is tot het moment dat het je ervan weerhoudt om actie te ondernemen.

 1. Ken je ‘waarom’.
  Je moet weten waarom je dit doet, en het kan niet alleen om geld gaan. Er moet een reden zijn naast de financiële doelen die je ertoe aanzet om elke dag op te staan en dit te doen. Een bedrijf opbouwen is moeilijk, en veel obstakels zullen je doen opgeven. Je moet een reden hebben om vol te houden die veel groter is dan de problemen waarmee je elke dag te maken krijgt.

Vaak is het idee waarvan je denkt dat het het minst waarschijnlijk is of te ver gezocht is, het idee dat je volgende home run wordt.

 1. Besef dat overwinningen oorspronkelijk vergezochte ideeën waren.

Vaak is het idee waarvan je denkt dat het het minst waarschijnlijk is of te ver gezocht is, het idee dat je volgende home run wordt.
Of het nu die potentiële klant is waar je niet zeker van bent om contact mee op te nemen, of die marketingcampagne waarvan je nooit had gedacht dat die zou kunnen werken, is het aangeraden het gewoon te doen (terwijl je je schaduwzijde onder controle houdt). Laat de resultaten het bewijs zijn van wat een goed idee is of niet.

 1. Meet alles.

De enige manier om iets te verbeteren is het elke dag te meten. Waarom? Meten brengt duidelijkheid en bewustwording.

 1. Je hebt maar één dienst/ product nodig.

Als je een beginnend bedrijf bent (en vooral als je een agentschap bent), verspil dan geen tijd, geld en moeite om 20 verschillende diensten aan te bieden.
Verkoop één dienst en word daar het beste in. Later zal een uitbreiding veel gemakkelijker zijn als je het geld hebt.

 1. Houd contact met iedereen.

Bekijk elk contact altijd als een relatie, en niet alleen als een transactie. Houd regelmatig contact met zoveel mogelijk contacten.
Stuur persoonlijke briefjes, artikelen, vakantiegroeten enz, waarvan je denkt dat ze het leuk zullen vinden (zoals deze!). Relaties zijn heel belangrijk voor succes op lange termijn.

ONDERNEMEN

 

 

Facebook Comments Box