“ACTIE TOT GEORGANISEERDE VERKIEZINGSFRAUDE ONKLAAR GEMAAKT”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Er is in de nacht van woensdag op donderdag getracht om verkiezingsfraude te plegen met processenverbaal in Hoofstembureau Paramaribo.

Hiervan zijn de politieke partijen VHP, ABOP, PL en NPS heilig van overtuigd naar aanleiding van handelingen die door hun toezichthouders zijn waargenomen in de Anthony Nesty Sporthal (ANS). Net na middernacht, toen de verwerking van de processen-verbaal voor de dag was afgesloten, werden twee dozen met documenten uit de zaal gehaald en meegenomen naar een achterkamer. Dit zorgde voor een golf van protesten vanuit de tribune waar de aanwezige toezichthouders post hadden gevat. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk werd door vertegenwoordigers van zijn partij opgetrommeld om naar de ANS te komen.

Na protesten van districtscommissaris Mike Nerkust werd hij uiteindelijk toch toegelaten om naar de achterkamer te gaan. Daar trof hij de dozen, naar eigen zeggen, geopend tegen. Dit nadat hij door de burgervader van Paramaribo Noordoost eerder werd verteld dat er geen dozen waren meegenomen en hij verkeerd geïnformeerd was.

Persconferentie met de voorzitters van de politieke oppositie partijen Chan Santokhi (VHP), Ronnie Brunswijk (ABOP), Gregory Rusland(NPS) en Paul Somohardjo (PL).Zij eisen uitslag van de verkiezingen van 25 mei.Volg mij voor de updates#TNN

Posted by Tessa Sendar on Thursday, May 28, 2020

Brunswijk maakt ook melding van twee wagens die het terrein van de ANS waren opgereden en nabij de deur van de achterkamer stonden. “Ik vermoed dat zij de dozen wilden meenemen”, zegt Brunswijk. Hij meent ook te weten dat onder hen Walter Bouterse, de kleinzoon van president Desi Bouterse, zich zou bevinden. “Hij was niet binnen, maar hij probeerde wel naar binnen te komen”, aldus Brunswijk

https://scontent.foem1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/10347566_468430459970602_8032739510662381972_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=43edb5&_nc_ohc=CBXk2QFopQwAX8Kr7ea&_nc_ht=scontent.foem1-1.fna&oh=21e65f894f859a65312a743e80b52fa6&oe=5EF43669

Foto bron:Walter Bouterse

Na de ‘mislukte actie’ zou een groep mensen, zich naar de ANS hebben begeven en dreigden het stadion in brand te steken. Brunswijk zegt de politie, brandweer en andere veiligheidsinstanties hiervan op de hoogte te hebben gesteld. “Ze waren hier met wagens van de NDP.”

De situatie die zich in de nacht van woensdag op donderdag heeft voorgedaan riekt volgens de ABOP-voorzitter naar concrete pogingen om verkiezingsfraude te plegen. “Dit is geen kwestie van horen zeggen”, vult VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan. “Ik heb het met mijn eigen ogen gezien”, aldus Brunswijk. 

UNITEDNEWS