BOUTERSE EN MORALES MAKEN ZICH ZORGEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

President Desi Bouterse en zijn Boliviaanse ambtgenoot Evo Morales maken zich zorgen om de ontwikkelingen in Latijns-Amerika

De twee staatshoofden hebben elkaar in Paramaribo persoonlijk gesproken over de gevaren die de sociaal-maatschappelijke en politieke orde in de regio verstoren. Dit gesprek vond achter gesloten deuren plaats.

President Bouterse laat oppervlakkig wel doorschemeren dat regionale en mondiale vraagstukken aan de orde kwamen op het presidentieel paleis.

“De situatie in Zuid-Amerika, Latijns-America en het Caraïbisch gebied. Hoe we zaken hebben gezien en waarop we zouden kunnen anticiperen”, zegt Bouterse. Samenwerkingsverbanden voor wederzijdse ontwikkeling zijn ook aangesneden.

Morales is dringend op zoek naar nieuwe handelspartners en markten en ziet Suriname als een goede connectie naar het Caribisch Gebied. Daaruit kan ook Suriname een graantje meepikken. De technische documenten die ondertekend werden ondersteunen de brugfunctie naar het Caribisch Gebied.

Morales werd ook onderscheiden door Bouterse.

“Hij heeft bijzondere prestaties geleverd met betrekking tot de economische ontwikkeling van zijn land in zijn algemeenheid en tot de naar grotere hoogte brengen van het Indiaans volk in het bijzonder”, zegt Bouterse over de Boliviaanse leider.

Voor zijn inzet werd Morales beloond met de hoogste onderscheiding van de staat Suriname: Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster.

UNITEDNEWS