BOUTERSE: “U WEET DAT DEZE PARTIJ GEEN OORLOG SCHUWT”

De NDP laat wederom haar spierballen zien in reactie op het strafproces van nog een partijtopper die in opspraak is geraakt. De grootste oppositiepartij is zich aan het hergroeperen om een offensief te beginnen tegen de aanhouding van parlementariër Ashwin Adhin die tevens gewezen vicepresident van het land is.

Volgens partijvoorzitter en ex-president Desi Bouterse is de aanval geïnitieerd door de zittende regering. De NDP zal niet terugdeinzen als het haar te veel wordt. Bouterse sprak woensdagavond klare taal tijdens een kadermeeting: “U weet dat deze partij ook oorlog niet schuwt.”

Voor nu ziet Bouterse nog geen reden om zijn oorlogspak uit de kast te halen, maar hij laat wel duidelijk weten niet happy te zijn met de in verzekeringstelling van Adhin. De aanhouding van de gewezen vicepresident zou in strijd met rechtsregels zijn gebeurd. Indien Adhin een scheve schaats zou hebben gereden ziet de NDP-voorzitter geen problemen met het treffen van juridische maatregelen. De wijze waarop de parlementariër is opgehaald en ingesloten riekt volgens hem wel naar rancune en vertrapping van de rechtsstaat.

Bij de NDP-leiding leeft het vermoeden dat er getracht wordt om Adhin monddood te maken. Dit nadat hij kritische vragen stelde over het financieel beleid van president Chan Santokhi. Volgens de president is het gelukt om zeker twee maanden zonder leningen de overheidssalarissen te betalen. Adhin sprak in De Nationale Assemblee (DNA) zijn twijfels hierover uit. Indien de staat geen leningen sloot, dan zijn de middelen via een ‘dubieuze’ manier beschikbaar gekomen, stelde Adhin de vorige week. Hij vroeg de regering tekst en uitleg te geven over de financieringsbronnen.

Dat hij niet lang nadien werd opgeroepen zich bij de politie te melden voor mogelijke betrokkenheid bij de vernietiging van media-apparatuur op het Kabinet van de Vicepresident is volgens Bouterse slechts een scenario. “Laten we niet willens en wetens scenario’s maken om mensen uit te schakelen. Dat soort zaken zijn pijnlijk. Men is op oorlogspad met ons, maar wij verkeren nog in vredesstemming. Maar u weet dat deze partij ook oorlog niet schuwt”, benadrukt Bouterse.

Hij heeft sterk het vermoeden dat er witwaspraktijken worden gepleegd om aan financiering te komen, en dat Adhin dit allemaal uit de doeken zou doen. Vandaar dat de gewezen vicepresident zou zijn opgehaald en achter tralies geplaatst terwijl de begrotingsbehandeling 2020 nog in volle gang was.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box