BOUTERSE WAST HANDEN IN ONSCHULD INZAKE CULTUURTUIN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Volgens ex-president Desi Bouterse kwam de opdracht voor het uitgeven van gronden in de Cultuurtuin van hem. Hij ontkent echter dat hij willens en wetens een stuk beschermd gebied wilde laten verkavelen.

Er zijn naar zijn zeggen fouten gemaakt tijdens de uitgifte. De bedoeling was niet om de Cultuurtuin te laten verkavelen, maar een stuk land achter dit gebied. “Er is iets fout gegaan, dan moet je het corrigeren. Dus dan maakt meneer Noersalim zijn hoofd moe, Maar niet hij heeft die opdracht gegeven. Ik heb die opdracht gegeven”, zegt Desiré Bouterse, ex-president.

Bouterse legt uit dat de gronduitgifte onderdeel was van een groter plan. Omdat politieke tegenstanders die plannen niet kennen, is de aanpak zijns inziens verkeerd beoordeeld. “Dat is een groot voordeel van vrije meningsuiting. Alleen, je moest dat echt plan kennen, en niet zaken die dan mogelijkerwijs verkeerd zijn aangepakt”, aldus Bouterse.

Bouterse legt uit dat er onder zijn bewind duizenden kavels zijn verstrekt die eerst door de bank zijn opgekocht, en via de bank in de verschillende districten zijn uitgegeven. Eén van de aankopen was is ook een verkavelingsproject achter de Cultuurtuin dat nog niet af was. De bedoeling was om daar ruim 60 mensen van een bouwkavel te voorzien. “Ik weet wel dat er achter Telesur voldoende domeingrond is, zodat je niet via Cul, zoals we het noemen, maar via de Ringweg jouw huis zou kunnen naderen”, zegt Bouterse. “Ik wilde zaken daar nog gaan bekijken, maar ondertussen heb je nieuwe regeerders. Ze kunnen ermee doen wat ze willen”, legt de ex-president en NDP-voorzitter uit in een vraaggesprek afgenomen door zijn eigen partijgenoot.

UNITEDNEWS