ZIEKENHUISPERSONEEL WACHT NOG STEEDS OP SALARIS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De regering komt met een oplossing voor ziekenhuispersoneel dat nog zit te wachten op een salaris.

De ministeries van Volksgezondheid en Financiën hebben contact gelegd met de ziekenhuizen en de loonadministratie opgevraagd. De komende dagen zal getracht worden om de uitbetaling van de salarissen af te handelen.

Donderdagmorgen sloeg het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) en het Diakonessenhuis alarm, omdat zij nog geen geld op hun girorekening hebben gezien. Nadien liet ook de bond bij het ’s Lands Hospitaal haar stem horen.

Naast het salaris laat ook de koopkrachtversterking van SRD 1000 op zich wachten. Die zou deze maand uitbetaald moeten worden.

Verder kijkt het ziekenhuispersoneel uit naar de beloofde COVID-compensatie. Er wordt geen woord daarover gerept, maar de regering blijft de ziekenhuizen vragen om meer ruimte klaar te maken voor opvang van COVID-19-patienten. Dit gaat ten koste gaan van de reguliere zorgverlening.

Het is vooralsnog onduidelijk waarom het Staatsziekenfonds (SZF) tot woensdag 29 juli, de betalingen niet heeft voldaan aan de ziekenhuizen. De reguliere kosten van de ziekenhuizen kunnen hierdoor niet worden gedekt. De financiële situatie bij alle drie ziekenhuizen vertonen steeds weer een chronisch karakter. Bij het ’s Lands Hospitaal is sinds donderdag het werk neergelegd met uitzondering van de Kinderafdeling, Intensive Care (IC) afdeling, COVID-19 afdeling en de Keuken. “Als de situatie in het weekend zo blijft, dan weten we niet wat het volgende week wordt’, zegt Robby Naarendorp, bondsvoorzitter bij het SVZ en Diakonessenhuis.

UNITEDNEWS