BOUVA NIET ONDER DE INDRUK VAN PROTESTACTIE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De protestmanifestatie, maandag op het Onafhankelijkheidsplein, tegen wantoestanden in het financieel beleid van de regering, hebben volgens Melvin Bouva, parlementariër van coalitiepartij NDP, het beoogde doel gemist.

Volgens de ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) kon hij er geen touw aan vastknopen, omdat de boodschap die de actieleiders wensten te communiceren voor hem onduidelijk was. Hij praat daarom van een politieke manifestatie in verband met de aankomende verkiezingen van 25 mei.

“Het was in feite bijna een V7-vergadering zoals we die hebben gekend met de verschillende partijen die aan het woord zijn gekomen. Anderen hebben het zelf ook laten afweten. Compleet verwarrend overigens”, is de conclusie van Bouva.

Hij zegt uit te hebben gekeken naar een inspirerende boodschap van hoop en oplossingen, maar die is uitgebleven. Wat hem wel opviel is dat er van de gelegenheid gebruik is gemaakt om te schelden op de NDP en de regering. Het was één en al een verzameling van het schelden naar de NDP. Het beledigen van de NDP en functionarissen van de president en de minister van Financiën en het smijten met vuil. Mensen werden voor ratten uitgemaakt, paarse ratten en dat soort zaken. Dat zijn geen zaken die van een hoopgevend karakter zijn om een houvast te bieden en een houvast te hebben in de vrij uitdagende precaire situatie waarin we zijn. Dat is vrij teleurstellend, omdat ik aanneem dat als mensen naar daar gaan, zij een boodschap willen hebben en in elk geval met die boodschap weg willen gaan.

Er zijn wel enkele punten van zorg aangehaald door de actieleiders, maar die zijn volgens Bouva ook zaken die de regering bezighouden en waaraan er gewerkt wordt. Hij verwijst onder andere naar de gestegen wisselkoers, op hol geslagen winkelprijzen en corruptiebestrijding. Dit zijn volgens Bouva geen nieuwe zaken.

“Maar ‘weg met corruptie’ is geen kreet. Het moet een concreet ding zijn. We hebben, wat dat betreft, ook onze ernst. Ook vanuit de NDP. Het is ook om die reden dat we na zoveel praten, ook vanuit de oude politiek, nu wel die Anticorruptiewet hebben aangenomen. De Anticorruptiewet heeft reeds zijn eerste effect gehad in de case van de Centrale Bank”, aldus Bouva

UNITEDNEWS