BRICS: ZUID-AFRIKA DOET GROTE AANKONDIGING OVER OVERHEERSING U.S. DOLLAR

Foto: De BRICS-ambassadeur van Zuid-Afrika, Anil Sooklal.

De BRICS-alliantie wil in eigen valuta betalen voor de wereldhandel en een einde maken aan de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar.

Het blok van vijf landen zal het gebruik van lokale valuta bespreken om hun respectievelijke economieën te versterken. De Chinese Yuan en de Indiase roepie worden gebruikt voor grensoverschrijdende transacties, waardoor het gebruik van de Amerikaanse dollar wordt beperkt.

De BRICS-ambassadeur van Zuid-Afrika, Anil Sooklal, deed een grote aankondiging over de wereldwijde vooruitzichten van de Amerikaanse dollar. Sooklal bevestigde dat de BRICS-alliantie niet van plan is de Amerikaanse dollar uit te dagen. Hij legde uit dat de BRIC’s tijdens de top in Johannesburg niet zullen praten over de-dollariseringsinspanningen.

Sooklal benadrukte dat de Amerikaanse dollar de reservevaluta van de wereld zal blijven en geen concurrentie zal ondervinden van de BRICS. De ambassadeur kondigde aan: “De dollar zal een belangrijke mondiale valuta blijven – dat is een realiteit.”

Hij voegde eraan toe dat de handel in lokale valuta tijdens de top besproken zal worden, maar dat dit niets te maken heeft met de-dollarisering. “Handel in lokale valuta staat stevig op de agenda.

De Amerikaanse dollar wordt dus niet uitgedaagd door BRICS en zal de dominante reservevaluta van de wereld blijven. BRICS zal ook de vorming van een nieuwe munteenheid niet bespreken, omdat het idee meer werk nodig heeft om vorm te krijgen. BRICS staat voor Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. De top wordt van 22 tot 24 augustus gehouden in Johannesburg, Zuid-Afrika.

GEO-POLITIEK

 

 

 

Facebook Comments Box