C-47 DOET NIET MEE MET PROTESTACTIE 24 MAART

De vakcentrale C-47 verleend geen ondersteuning aan de protestactie die op 24 maart wordt gehouden. Dit besluit werd donderdag aangenomen in de vergadering van de Assemblee van Arbeid.

Onduidelijkheid over wat precies de concrete punten van de protestactie zijn, is de reden om niet te participeren aan de geplande demonstratie.

C-47-voorzitter, Robby Berenstein, stelt dat participatie aan de protestactie een set-back zal betekenen voor de actiepunten die aan de regering zijn voorgelegd, alsook zijn afgesproken met de werkgevers. De bonden aangesloten bij de vakcentrale willen niet in een situatie belanden waar alleen de ontevredenheid wordt betuigd. “Vanuit de aard van ons werk zijn we met werkgevers in overleg. We zijn ook met de regering in overleg”, zegt Berenstein.

Dit neemt niet weg dat er grote ontevredenheid is onder de bevolking over het regeerbeleid. Dit mag dan ook niet worden gebagatelliseerd. “We zijn er ons volledig van bewust dat we een gemeenschappelijk issue hebben voor wat betreft de verarming. Mensen pinaren”, onderkent Berenstein.

Maar prioriteit voor C-47 is dat zij in de komende 2 tot 3 weken haar meer dan 60 bonden in 11 sectoren bijeen zal brengen om hun problemen te bespreken en dat op papier te zetten. Het gaat om bonden in deze om de financiële sector, transportsector, industrie, mining and chemical, building, and wood and forestry, food & agriculture, staatsbedrijven, overheidsbedrijven, gezondheidzorg, media, telecom en horeca. “Niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de langere termijn. Ieder van die sectoren heeft zijn eigen problematiek. Vanuit die problematiek zijn er bepaalde eisen die je moet stellen met betrekking tot het beleid naar die sectoren toe”, aldus Berenstein.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box