“COALITIE EN REGERING GEVEN VERKEERD SIGNAAL ROND BEMENSING CONSTITUTIONEEL HOF”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

President Desi Bouterse heeft de kandidaten die door de coalitie in De Nationale Assemblee (DNA) zijn voorgedragen, om het Constitutioneel Hof te bemensen, goedgekeurd.

De benoeming zal zeer spoedig plaatsvinden. Dit terwijl de discussies rond de kandidaten van de oppositie nog gaande zijn in DNA. Voor de oppositie is duidelijk dat regering en coalitie hun politieke plannen met het Hof reeds zouden hebben uitgezet. Carl Breeveld (DOE) praat over ernstige contradicties in het beleid van president Desi Bouterse. Aan de ene kant pleit het staatshoofd voor het gezamenlijk optrekken en betrekken van mensen, maar in zijn handelingen is er volgens Breeveld daarvan weinig terug te vinden.

“Wanneer de PG wacht op stukken van de Naschoolse Opvang, stukken van CARIFESTA, stukken van de ambassade in Parijs, dan worden die niet gestuurd! Daar zit de PG al een hele tijd te wachten. En wij herhalen het al een paar keer. Dit is een raar beleid en een beleid dat een beetje vooral gericht is op:  fa mi kan blesi mi srefi”, zegt de DOE-parlementariër.

Het valt hem op dat als het om zaken gaan die betrekking hebben op belangen van de president en de coalitie, die snel voor mekaar worden gekregen. Andere vraagstukken worden in de trage ambtelijke molen gegooid of worden bewust dan wel onbewust geparkeerd.

“Ik denk dat hier weer een vervelende missstap is begaan, in de zin van nationaal denken en nationaal draagvlak vinden voor zaken zoals het bemensen van instituten. Dit is natuurlijk iets van een sigaar uit eigen koker. Het is van de coalitie en verder telt niets meer, en dat is jammer”, zegt de DOE-parlementariër. “Wat in je straatje past, dat doe je wel snel. Ik sta versteld van hoe snel dit allemaal geschiedt, terwijl de commissie voor de Anticorruptie Commissie, waarvan de wet allang is afgerond, behandeld en afgekondigd nog steeds niet benoemd kan worden door de president.”

UNITEDNEWS