DOCENTEN SURINAME, JAMAICA EN GUYANA DOEN MEE AAN REGIONALE CURSUS

Foto: Leerkrachten die een innovatieve cursus volgen in digitale pedagogische vaardigheden en basis technieken ITC.

Drieëndertig opvoeders van Jamaicaanse basisscholen, samen met vijf docenten van de lerarenopleidingen in het land, staan op het punt deel te nemen aan een innovatieve regionale cursus.

Opvallend is dat Jamaicaanse opvoeders zullen worden opgeleid samen met hun collega’s uit Suriname en Guyana. Deze training heeft tot doel hen te voorzien van cruciale digitale pedagogische vaardigheden, waardoor ze voorop kunnen lopen in het onderwijzen met 21e-eeuwse technieken.

Dit unieke educatieve initiatief zal worden verzorgd door de Häme University of Applied Sciences (HAMK) in Finland. Ze werken samen met de Inter-American Development Bank (IDB) en het Ministerie van Onderwijs en Jeugd van Jamaica. Tijdens de virtuele presentatie van de cursus benadrukte minister van Onderwijs, Fayval Williams, het transformerende potentieel van dit initiatief. Ze benadrukte: “Dit initiatief zal onze inspanningen om in te spelen op de veranderende behoeften van het onderwijsveld versterken en ervoor zorgen dat onze docenten goed gepositioneerd en goed voorbereid zijn om de kracht van technologie in hun klaslokalen te benutten.”

Ze voegde eraan toe dat de samenwerking van vitaal belang is in de missie om academische prestaties en leerresultaten in de regio te verbeteren.

De cursus bestaat uit 15 intensieve thematische modules en richt zich op het bevorderen van een studentgerichte aanpak en de integratie van digitale en online leermiddelen. De deelnemers zullen niet alleen inzicht krijgen in baanbrekende onderwijsmodellen en -praktijken, maar ze zullen deze lessen ook zelf als leerlingen ervaren. “Ze zullen luisteren, studeren en de lessen met hun collega’s internaliseren, en ik moedig ze aan om dit net zo serieus te nemen als ze willen dat hun eigen lessen worden geaccepteerd,” zei de minister.

Naast de lessen biedt de cursus een verrijkende laag van peer-mentoring sessies. Deze zijn op maat gemaakt voor docenten en lerarenopleiders, met de nadruk op het creëren van duurzame onderwijscommunities en het inprenten van geleerde kennis in praktische toepassingen. Minister Williams wees op de reputatie van HAMK in de mondiale onderwijsgemeenschap en prees met name de expertise van hun School of Professional Teacher Education.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box