DOE: MEER MET ELKAAR BEZIG ZIJN IN GEZINSVERBAND

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het is vandaag, 15 mei de Internationale dag van het Gezin.

De rol die gezinnen spelen in het kader van ontwikkeling is van enorm belang. Het gaat om overdracht van kennis, waarden en normen aan de volgende generatie. In een onderzoek voor de Institute of Graduate Studies van ADEK is door prof. dr. Tobi Graafsma en prof. dr. Jaipaul Roopnarine vastgesteld dat in Suriname er meer aandacht besteedt mag worden aan zorg, warmte en het spelen van vaders met hun kinderen. Graafsma gaf ook aan dat er meer geïnvesteerd moet worden in skills bij nieuwe vaders en moeders.

De politieke partij DOE spreekt haar waardering uit voor de georganiseerde onderwijsdialoog, met vertegenwoordigers uit het onderwijs en externe deskundigen, voor de inhoudelijke verbetering van ons onderwijs.

“Wij verwelkomen dan ook de recent aangenomen Wet Arbeidsbescherming Gezin waarin belangrijke gezinsondersteunende maatregelingen opgenomen zijn zoals het betaald verlof van moeders, vaders en verzorgers” stelt partijvoorzitter Steven Alfaisi.

De DOE Partij stelt echter dat het betreurenswaardig is dat de wet op Kinderopvang door gebrek aan inspectie en toezicht op kinderdagverblijven en crèches niet goed ten uitvoer komt.

“Ouders hebben het recht om zeker te zijn dat hun kind in veilige handen is bij de oppas. Bij gezinsontwikkeling horen ook klimaatsverandering en milieu, omdat dit de komende generaties regardeert, en alles te maken heeft met duurzaamheid. Een gezond gezinsbeleid begint niet bij de overheid maar bij elke burger”, laat de partij in een verklaring weten.

Vermindering van het huishoudelijk gebruik van wegwerp plastic, het aanleggen van eigen groentetuin in het kader van voedselveiligheid, zuinig omgaan met water, en meer gebruik maken van de fiets worden door DOE voorgesteld als de eerste stappen voor gezonde en uitgebalanceerde gezinnen. “Dit alles begint in het gezin. Kinderen doen niet altijd wat wij zeggen maar wel wat zij andere volwassenen zien doen. Laten wij als volwassenen zelf het goede voorbeeld zijn van respect, liefde en betrouwbaarheid. Tijd vrijmaken om samen te koken en te eten, en goede gesprekken te hebben met elkaar. Bouwen aan je gezin gaat niet vanzelf. Het vraagt om doelgericht bezig zijn en tijd”, aldus de verklaring.

“DOE Partij feliciteert alle Surinaamse gezinnen met deze dag. Laten wij prioriteit geven aan onze gezinnen en DOEn wat nodig is.”

UNITEDNEWS