EERSTE DODE COVID-19 IN SURINAME EEN FEIT, ER KUNNEN NOG 700 DODEN VALLEN!

Het coronavirus heeft de eerste dode opgeëist in Suriname. Het betreft Rik Schuitemaker die als de 7de besmette persoon werd geregistreerd.

Hij werd door zijn echtgenote geïnfecteerd; die eerste besmette persoon in Suriname. De besmetting van Schuitemaker was niet direct bekend bij de autoriteiten, omdat hij het verloop van zijn gezondheidstoestand niet optimaal en correct informatie deelde met de autoriteiten die regelmatig contact met hem legden. Volgens de officiële rapportage verkeerde hij wel in thuisquarantaine nadat zijn echtgenote in isolatie moest. Schuitemaker werd, in zeer slechte gezondheid, thuis opgehaald en in isolatie geplaatst. Korte tijd nadien werd hij overgebracht naar de Intensive Care waar hij eerder vandaag overleed.

Er kunnen 25.000 mensen in Suriname besmet raken indien de eigen verantwoordelijkheid niet serieus wordt genomen. Van dit aantal zullen 4000 mensen in isolatie moeten doorbrengen waarvan 700 zullen sterven. Deze cijfers hebben betrekking op slechts 1 besmetting waarvan de bron niet bekend is.

Dit is de harde realiteit waarmee Suriname geconfronteerd wordt indien men zich niet houdt aan de avondklok. “Bij deze berekening gaat met de partial lockdown, het cijfer met ongeveer 40% omlaag. Met social distancing en met de hygiëne en de maatregelen daaromheen dropt het nog meer”, zegt Cleopatra Jessurun, directeur op het Ministerie van Volksgezondheid.

Op dit moment zijn er 36 isolatieplekken beschikbaar in het Wanica Ziekenhuis die gauw opgetrokken kunnen worden naar 48. Er is ook een plan B waarbij faciliteiten ingericht kunnen worden om 180 besmette personen te isoleren. Dit betekent dat Suriname niet berekend is voor het kunnen opvangen van een grote uitbraak van COVID-19!

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box