FINANCIERING UPGRADING JAP AIRPORT BEKLONKEN!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suriname heeft de financiering voor het expansieprogramma van de Johan Adolf Pengel (JAP) Luchthaven rond.

Het gaat om de nodige USD 200 miljoen om onder andere een nieuwe terminal te bouwen, waarvan de plannen geruime tijd klaarliggen. Na deze investeringen zal de JAP Airport in staat zijn om zonder moeite jaarlijks één miljoen passagiers per jaar af te handelen. het proces om dit doel te bereiken is reeds ingezet. Zo worden er meer luchtvaartmaatschappijen aangetrokken en nieuwe vliegroutes ontwikkeld.

De financiering voor dit ambitieus project betreft een concessionele lening voor 20 jaar en een aflossingsvrije periode van 5jaar. De rente bedraagt 2% per jaar. “Voor ons is dat ook zeer verwelkomd op basis van onze visie richting aantrekken van investeerders”, zegt Financiënminister Gillmore Hoefdraad over de overeenkomst.

Het terrein is intussen in beeld gebracht en zal klaargemaakt worden voor het constructiewerk. Er komt een nieuwe terminal met slurven. De huidige terminal leent zich, volgens de leiding van JAP Airport goed om, na completering van de nieuwe faciliteiten, ingezet te worden als een shoppingcenter en hotel!

Het aankomend megaproject omvat een geïntegreerde aankomst- en vertrekhal met vier passagiersbruggen. Voor verbetering van de veiligheid en efficiëntie in het vliegverkeer zal er een taxibaan worden aangelegd die parallel loopt met de landingsbaan. Dit om het taxiën op de landingsbaan te voorkomen. Rondom het terrein van de airport komt er een verbeterde omrastering conform nieuwe internationale veiligheidsregels. In het project is ook de verplaatsing van de brandweerkazerne opgenomen. Die zal er moderner bijstaan en wel op een strategischere locatie om de uitrukcapaciteit te verbeteren. Verder komt er een vliegtuigstandplaats die in verbinding staat met de passagiersbruggen.

UNITEDNEWS