GA NOOIT ONVOORBEREID NAAR EEN PLANNINGSGESPREK

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Een planningsgesprek, ook wel genoemd doelstellingen gesprek vindt meestal plaats aan het begin van het kalenderjaar. Het planningsgesprek maakt deel uit van de jaarlijkse gesprekken cyclus waar het functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek ook deel van uitmaken.

 Een planningsgesprek gaat over de verwachtingen tussen leidinggevende en werknemer. De verwachtingen van beide partijen staan centraal tijdens dit gesprek. Dit betekent dat dit een twee-richting gesprek is, beide partijen komen aan het woord.

Een planningsgesprek kan een beetje intimiderend zijn, vooral wanneer je niet weet wat je te wachten staat, of je als je het voor het eerst zal meemaken. Een goede voorbereiding kan ervoor helpen zorgen dat je minder zenuwachtig ben en niet overrompeld raakt door allerlei afspraken die je leidinggevende jou lijkt op te leggen.

Wat kan je verwachten bij een planningsgesprek?

Tijdens een planningsgesprek kan je verwachten dat er een aantal vragen gesteld zullen worden waar jij antwoord op zal moeten kunnen geven.

–         Ben je tevreden met je eigen werk?

–         Hoe zou je jezelf beoordelen in je werk?

–         Welke doelen wil je dit jaar halen? (zo concreet mogelijk zijn)

–         Welke competenties wil je verder ontwikkelen om beter te kunnen presteren?

–         Binnen hoeveel tijd wil je die competenties hebben ontwikkeld?

–         Welke ondersteuning heb je nodig van je leidinggevende om je doelen te bereiken?

–         Welke training of opleiding denk je nodig te hebben om je competenties verder te ontwikkelen?

De lijst met vragen hierboven gegeven is niet uitputtend, er kunnen dus per organisatie ook nog andere vragen bijkomen. Als je naar de vragen kijkt, merk je dat een goede voorbereiding naar een planningsgesprek ook vraagt om een kritische zelf evaluatie. Het gaat voornamelijk om je eigen prestatie voor het komend jaar in kaart te kunnen brengen.

Jouw leidinggevende zal natuurlijk ook zijn, of haar verwachtingen met jou delen en jullie kunnen in overleg komen tot uiteindelijke afspraken over de verwachtingen in het komend jaar.

Beried je dus altijd goed voor op een planningsgesprek, dat geldt trouwens voor elk gesprek welke je voert binnen jouw werkplek. Evalueer je eigen prestatie over het afgelopen jaar kritisch en stel uitdagende doelen voor jezelf. Hiermee zorg je ervoor dat het gesprek vlotter en prettiger verloopt voor beide partijen en het toont ook jou betrokkenheid aan bij jouw eigen carrière pad.

Voor meer informatie over planningsgesprekken kun jde volgende bronnen raadplegen:

https://www.ondernemenmetpersoneel.nl/motiveren/functioneringsgesprek/792-handleiding-voor-een-planningsgesprek.html

https://www.desteven.nl/training-coaching-vraagbaak/communicatie-intern/gesprekkencyclus/planningsgesprek-doelstellingsgesprek

https://habitask.nl/coaching/planningsgesprek/planningsgesprek-1-voorbereiding/

https://www.xperthr.nl/doc/364547/?param1=364547&param2=&t_anon=none&contentfree=#

Ingezonden|Derrick Boldewijn