GAMING BOARD GAAT AAN DE SLAG

Foto: Leden De Gaming Board.

De Gaming Board, die sinds 2009 moest worden ingesteld, is in de afgelopen jaren niet van de grond gekomen. Bij het aantreden van de huidige regering is daarvan werk gemaakt.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (juspol) zegt dat er de afgelopen twee jaar een volledige reorganisatie heeft plaatsgevonden op verschillende gebieden, van beleid en regelgeving tot operationele procedures.

Het Strategisch Businessplan 2023 van de Gaming Board ligt klaar en belicht verschillende onderwerpen, waaronder voorlichting en communicatie, en het aanpakken van gokverslaving.

Dit geeft aan dat de Gaming Board van plan is om aan meerdere fronten te werken om ervoor te zorgen dat gokken op een verantwoorde en gereguleerde manier plaatsvindt.

De minister vindt dat de Gaming Board nog een lange weg te gaan heeft, zowel nationaal als internationaal. Hij verwees naar de positieve samenwerking met districtscommissarissen en benadrukte de internationale betrekkingen van de Gaming Board met landen zoals Nederland, Curaçao, Guyana en Aruba. Deze samenwerking omvat onder andere uitwisseling van strategieën en stagekansen voor leden van de Gaming Board.

Bovendien heeft de Gaming Board MoU’s (Memoranda of Understanding) gesloten met belangrijke instanties zoals het Openbaar Ministerie en de Financial Intelligence Unit (FIU), en is er samenwerking met de Centrale Bank van Suriname. Deze stappen getuigen van de ambitie van de Gaming Board om haar invloed en activiteiten uit te breiden.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box