OLIEMAATSCHAPPIJEN STARTEN MET GEDETAILLEERDE TECHNISCHE STUDIES VOOR ONTWIKKELING BLOK 58

Foto: Een illustratie van de gedetailleerde technische studies ook bekend als pre-feed.

TotalEnergies en haar Amerikaanse partner APA staan op het punt om nog dit jaar gedetailleerde technische studies te starten voor de ontwikkeling van Blok 58 in Suriname.

Een definitieve investeringsbeslissing wordt verwacht tegen eind 2024, met als doel de eerste productie in 2028.

De ontwikkeling van Blok 58 voor de kust van Suriname is een belangrijke mijlpaal in de grootschalige energieprojecten die groen licht krijgen, en het markeert een aanzienlijke investering van TotalEnergies en APA, die al ongeveer $1,3 miljard hebben geïnvesteerd in exploratie in dit gebied.

De gedetailleerde technische studies, die naar verwachting tegen het einde van 2023 van start zullen gaan, zullen leiden tot een definitieve investeringsbeslissing tegen het einde van 2024.

Dit besluit zal cruciaal zijn voor de voortgang van het project en zal bepalend zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de petroleumbronnen van Suriname.

Blok 58 in Suriname heeft de aandacht getrokken vanwege zijn potentieel als belangrijke energiebron. De gedetailleerde technische studies zullen helpen om de haalbaarheid van de ontwikkeling van dit gebied te beoordelen en zullen gebaseerd zijn op uitgebreide exploratie-inspanningen die tot nu toe zijn ondernomen.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box