“GEEN REDEN VERKIEZINGSDATUM TE VERSCHUIVEN”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: NDP-parlementariër Melvin Bouva die tevens ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA)

Het enorme gezondheidsrisico dat het coronavirus met zich meebrengt zal geen reden moeten zijn om de Algemene Vrij en Geheime Verkiezingen van 25 mei te verschuiven.

Dit vindt NDP-parlementariër Melvin Bouva die tevens ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) is. Bouva onderkent dat de extra veiligheidsmaatregelen zwaarder zullen drukken op de verkiezingsbegroting, maar het betreft een rechtvaardige noodzaak. “We moeten niet denken dat we hier een bepaalde benadering hebben dat de verkiezingen door crisis of wat dan ook niet doorgaan”, zegt Bouva.

Binnen de regeringstop wordt in serieuze overweging genomen om de verkiezingsdatum te verschuiven. Tenminste een verkiezingsautoriteit zegt daarmee geen problemen te zullen hebben. Ook sommige politieke partijen stellen niet te zullen protesteren indien dit besluit zou worden genomen, aangezien zij toch geen ruimte kregen om campagne te voeren vanwege de strenge geldende maatregelen, waaronder de avondklok. Bouva vraagt aan de regering om de verkiezingsbegroting af te stemmen op de nieuwe situatie rond het besmettingsgevaar van COVID-19. “Want niemand moet ons een verwijt maken. Integendeel, wij willen dat de verkiezingen moeten komen. Laat die samenleving zijn uitspraak doen, laat die samenleving ons de nodige ondersteuning geven; een goede regering om verder te gaan om wat op ons afkomt inderdaad van ons af te houden”, vindt Bouva.

Hij is ervan overtuigd dat de NDP wederom met de volle winst uit de bus zal komen. “Dus laten die verkiezingen komen en laten we dat zien in uw begroting welke zaken noodzakelijk zijn voor u om mee te nemen in de financiering daarvan”, is zijn aanmoedigende boodschap aan de regering

Volgens vicepresident Ashwin Adhin en financiënminister Hoefdraad zijn de voorbereidingen in volle gang met het oog op 25 mei. Zo zijn internationale waarnemers intussen uitgenodigd. Die zullen wel onderworpen worden aan de geldende controlemaatregelen zoals temperatuurmetingen en quarantaine. 

UNITEDNEWS