GUYANA IS VAN PLAN EEN DIEPZEEHAVEN TE BOUWEN

De regering van Guyana werkt aan de ontwikkeling van een diepzeehaven in het Berbice-gebied om grote schepen te huisvesten en de infrastructuur te bieden die nodig is om olie- en gasactiviteiten in het Zuid-Amerikaanse land te ondersteunen.

In een gesprek met OilNOW legde minister Edghill uit dat het project wordt onderzocht, en in de toekomst zal de regering een soortgelijke aanpak volgen als bij het nieuwe Demerara-oversteekproject. Hij merkte op dat er afwegingen worden gemaakt of het een publiek / privaat partnerschap zal zijn of een “BOOT-regeling”.

BOOT-overeenkomsten verwijzen naar een overeenkomst van het type build-own-exploitatie-overdracht. Dit is waar een particuliere entiteit een concessie ontvangt om een ​​faciliteit te ontwerpen, financieren en bouwen en deze te exploiteren. Wanneer de private partij zijn investering en rendement terugverdient, kan de faciliteit worden overgedragen aan de overheid.

“Die beslissing is nog niet genomen. We weten dat het iets is dat de regering zal nastreven. We bekijken alle opties, ”vertelde Edghill aan OilNOW. De People’s Progressive Party / burgerregering had zich in haar verkiezingscampagne, gecommitteerd aan de bouw van de diepzeehaven. Bij zijn aantreden zei president Irfaan Ali dat het land prioriteit zou geven aan voorzieningen om het toenemende scheepvaartverkeer van de offshore olie- en gasactiviteiten te kunnen voorzien.

President Ali had ook gezegd dat de particuliere sector gestimuleerd zou worden om een ​​rol te spelen in deze ontwikkeling.

CGX Energy Inc. heeft onlangs aangekondigd dat het plannen zal maken om een ​​diepzeehaven te bouwen op de oostelijke oever van de Berbice-rivier om te voldoen aan de eisen van de olie- en gasactiviteiten in zowel Guyana als Suriname.

CGX heeft de grond waarop het de faciliteit wil bouwen tien jaar geleden verworven en heeft al enkele ontwikkelingswerkzaamheden uitgevoerd.

REGIO

Facebook Comments Box