HOE VOORKOM IK STEEDS DEZELFDE FOUTEN?

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Asha Kalijan

Vraag
“Hoewel ik over bijna alles een mening of visie heb en soms bepaalde dingen inhoudelijk beter weet, lijk ik niet vooruit te komen in mijn functie. Ik blijf op de achtergrond hangen en ik kom ondoorgrondelijk over is mij verteld. Men passeert mij vaak en ik laat anderen misschien ook altijd voorgaan. Dit gebeurt mij al jaren. Wat kan ik hieraan doen en hoe voorkom ik dezelfde fouten keer op keer?”

Antwoord van Asha Kalijan

Wat me opvalt is dat je een onderzoekende houding aanneemt. Dat toont je bereidheid om het anders te willen doen. Het lijkt erop dat je jouw mening onvoldoende deelt of verduidelijkt, geen risico’s neemt, onzichtbaar of op afstand blijft. Vaak komt dat door gevoelens van faalangst. Faalangst werkt belemmerend op diverse manieren en heeft te maken met aannames als het niet goed genoeg doen. En gaat samen met op de vlakte blijven, waardoor je ondoorgrondelijk lijkt. Mensen met faalangst kunnen zelfs succes vermijden.

Anders denken over falen en aannames
Faalangst heeft vele gezichten. Alleen fouten van jezelf zien bijvoorbeeld. In het algemeen komt faalangst neer op het vermijden van risico’s en confrontaties en het altijd (te) goed willen doen. Zo’n houding levert gevoelens van frustratie op en je functioneren zal niet overtuigend en/of naar tevredenheid zijn. Het leidt ook tot perfectionisme. Leer je houding veranderen door anders te denken over falen.

Het is niet vreemd dat we bang zijn te falen. We worden via allerlei kanalen, on- en offline, opgeroepen om te presteren, het beter te doen, te excelleren etc. Alles moet altijd beter en op fouten word je afgerekend of je wordt uitgesloten. Allemaal onbewuste handelingen van jezelf en anderen. De intentie is niet verkeerd (hoewel soms wel sprake is van manipulatie). We worden nu eenmaal geregeerd door het beeld van hoe succes er uit ziet, hoe de massa denkt.

Realiseer je dat de manier waarop je kritiek krijgt c.q. ermee omgaat cruciaal is. Kritiek of feedback zegt nooit iets over jou als persoon, maar vaak iets over een gedrag, iets wat je doet. En ja, soms wordt kritiek heel fout en persoonlijk gebracht. En zeker in afhankelijkheidsposities (manager- medewerker/leraar-leerling/ouder-kind) is het van groot belang hoe er met fouten maken en persoonlijke (ontwikkel)ruimte van de ander omgegaan wordt. Falen is niet verkeerd. Het draagt bij tot kennis en vaardigheden, als je er op een goede manier mee omgaat. Neem het risico het anders te doen en je houding aan te passen aan je echte wensen en behoeften.

Kijk naar het resultaat van je handelen en stel doelen
Kom in actie. Ga na wat je gedrag en houding is in het werken met anderen. De huidige manier en het resultaat dat je ermee bereikt, werkt niet voor je en waarschijnlijk ook niet helemaal voor diegenen waar je mee samenwerkt. En ik kan me voorstellen dat je ergens wel weet wat je als output van je houding, gedrag en werkwijze wenst. Denk daar goed over na. Wat zijn je wensen, welke waarden van jezelf wil je communiceren, waar ben je bezorgd om, wat wil je met z’n allen bereiken? Schrijf het op als doelen. En heel belangrijk: hoe wil je dat doen?

Realiseer je dat je uit je comfortzone moet komen en de winst moet leren zien van een passende houding om je doelen te bereiken. En weet dat je dan soms ook fouten gaat maken (zoals wij allemaal). Een ander punt is samenwerken. Zodra je anderen erbij betrekt word je zichtbaar, verklein je de afstand onderling, deel je de relevante zaken met elkaar. De kennis die je hebt, komt dan beter tot z’n recht en zal op termijn helpen om verder te komen in je functie.

Pak het omgaan met falen en het omgaan met het bereiken van gewenste doelen (daar gaat het in feite om) grondig aan. Dat betekent weten dat je fouten zult maken, mag kiezen voor je ambitie, een plan maakt, focus houdt en vervolgens evalueert, aanpast waar nodig. Je houding zal veranderen als je dit een tijdje doet.

Kortom. Hetzelfde patroon blijven herhalen leidt tot frustratie. Door meer regie te pakken en samenwerking op te zoeken met anderen kun je leren anders om te gaan met falen en fouten. Oefen met zichtbaarheid en het delen van kennis met anderen. Geef ruimte aan anderen om mee te denken en leer ook goed om te gaan met het geven en krijgen van feedback. Vraag feedback, bijvoorbeeld over je ambities. Doe dat wel met de juiste mensen. De mensen die je vertrouwt en die je verder kunnen helpen. Fouten maken is niet het einde van de wereld. Het draagt bij tot leren en helpt jou en anderen groeien. Sta daar open voor en maak het ook plezierig voor jezelf.

MANAGEMENT