MEER AANDACHT IN SURINAME VOOR AYURVEDA ALS BESTRIJDING TEGEN KANKER

Ayurveda promoot een holistische benadering van gezondheid en welzijn die kan helpen het risico op kanker te verminderen.

Dit doet het door te focussen op algeheel welzijn en factoren aan te pakken die bijdragen aan de ontwikkeling van kanker. Hierop legde Amrika Anroedh, psycholoog en Ayurveda-deskundige, de nadruk tijdens een presentatie in activiteiten- en recreatiecentrum Clevia Park. Dit in verband met Wereld Kankerdag op 4 februari.

De behandeling betreft zowel een lichamelijke als psychische behandeling. Tijdens zijn presentatie ging Anroedh in op de verschillende therapieën die hieronder vallen. Hij sprak over een integrale behandeling. “Mensen moeten psychisch begeleid worden. Je gaat stressen. Dus als je ze ook psychisch gaat begeleiden, kunnen ze beter herstellen of meer incasseren”, zegt Anroedh.

Uit een onderzoek in 2007 aan de Landbouwuniversiteit van Kerala in Thrissur blijkt dat een traditionele rijstvariëteit, genaamd Njavara, kankerbestrijdende eigenschappen heeft, vooral voor de preventie van borstkanker.

Klinische studies wijzen er volgens de Amerikaanse Kankervereniging (ACS) op dat sommige ayurvedische kruidenbereidingen substanties kunnen bevatten met het potentieel om bij te dragen aan de preventie en de behandeling van bepaalde kankers.

Hoewel er in het Westen nog niet veel onderzoek naar ayurveda is gedaan, zien we een groeiende interesse om bepaalde aspecten van het systeem te integreren in de moderne geneeskunde. Sommige van de kruiden en substanties zijn verwerkt in medicijnen die samen met andere geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van kanker.

“Veel kruiden uit ayurveda bevatten antioxidanten en kunnen de ontwikkeling van kanker voorkomen. Het vroegtijdig opsporen van de ziekte, de leeftijd van de patiënt en de plaats in het lichaam zijn doorslaggevende factoren voor het genezen van kanker”, zegt G.R. Sunitha, hoogleraar aan het Indiaas Government Ayurveda College in Thiruvananthapuram.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box