MISIEKABA: NDP IS AFGEDWAALD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Fotobron

Andre Misiekaba, gewezen ondervoorzitter van de NDP, is uitgekomen met een verklaring waarin hij meer opheldering geeft over zijn vertrek. Misiekaba bevestigd hetgeen dat reeds door vele ontevreden NDP-ers op meerdere malen is benadrukt: de partij is verworden tot een schaduw van haar originele identiteit.

Kapitalisme en eigen belang door een elitaire groep binnen de NDP is volgens veel ontevreden prominenten de reden waarom de partij steeds meer in aanzien terugvalt. Er is een ‘heilig huisje’ dat maar niet in te trappen is en als een aparte organisatie binnen de NDP fungeert.

Dit ‘commandocentrum’ besluit uiteindelijk wat er allemaal moet gebeuren. Democratie van de meerderheid is zoek en georkestreerd.

De uitgegeven verklaring van Misiekaba versterkt hetgeen er in de wandelgangen reeds lang werd gefluisterd. “Ik ben van mening dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. Onder het bewind van tien jaren NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden. Dit is niet waarvoor ik mij heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten. Ik heb daarom besloten daar in ieder geval consequenties aan te verbinden en uit de NDP te stappen”, laat Misiekaba in de verklaring weten.

Onder de NDP is er ook baanbrekend werk verzet in het land en dit zal volgens Misiekaba ook aangetikt moeten worden. “In de afgelopen tien jaren heeft de NDP veel gedaan om de ontwikkeling van ons land op gang te brengen. Op onder meer infrastructureel – en sociaal maatschappelijk vlak zijn er bergen verzet. Deze prestatie wordt extra aangedikt wetende dat de financiële middelen, als gevolg van de teruggelopen prijzen van goud en aardolie, bijzonder schaars waren. De Covid-19 crisis maakte het er niet makkelijker op.”

De goede resultaten worden echter overschaduwd door de vele minpunten. Intern botert het helemaal niet. Deze interne strubbelingen hebben de partij de das omgedaan in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei. Na de verkiezingsuitslag zijn de gelederen niet gesloten, maar is er nu juist sprake van nog meer problemen. “Dat het volk ondanks alle inspanningen niet tevreden is over de verrichtingen van de NDP-regering is overduidelijk. Had de partij in 2015 landelijk ruim 117.000 Surinamers achter zich, viel zij in 2020 terug naar 65.862 stemmen; een terugval van circa 45%. De verschrikkelijke interne partijstrubbelingen zullen vast een rol hebben gespeeld bij de enorme terugval. Genoemde strubbelingen zijn nimmer zo manifest geweest”, Aldus de gewezen NDP-ondervoorzitter.

UNITEDNEWS