VERTREK MISIEKABA HEEFT NIETS TE MAKEN MET VERLANGENS AANSLUITING  ABOP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het vertrek van Andre Misiekaba bij de NDP zou niets te maken hebben met een verlangens zich bij de ABOP aan te sluiten. Er zou sprake zijn van een ernstige vertrouwenscrisis, teleurstelling en gebrek aan democratie in de partijtop waarmee de gewezen NDP-topper niet langer mee wilde dealen.

Partijvoorzitter Desi Bouterse zou tijdens een felle discussie tussen de bestuursleden Ramon Abrahams en Andre Misiekaba de kant van Abrahams hebben gekozen wat voor Misiekaba genoeg reden was om de partij vaarwel te zeggen.

Misiekaba is nog niet uitgekomen met de reden voor zijn vertrek. De NDP-leiding was wel heel snel met het uitgeven van een verklaring waarin Misiekaba werd bedankt voor zijn bijdrage aan de partij. De gewezen ondervoorzitter wordt ook succes toegewezen met zijn verdere politieke carrière. Zo goed als zeker is dat de ABOP van vicepresident Ronnie Brunswijk staat te springen om de Misiekaba in de partij te verwelkomen.

Bouterse is ook heel cryptisch over de reden van het vertrek van Misiekaba die getipt werd als kandidaat-voorzitter. Uit andere informatie blijkt dat bonzen binnen de NDP-leiding achteraf toch andere ideeën hadden met betrekking tot het voorzitterschap.

Bouterse betreurt het vertrek van Misiekaba die hij langer dan 15 jaren geleden zelfs binnen de NDP bracht. In die afgelopen jaren heeft Misiekaba naam en faam weten te verwerven. Bouterse waarschuwt Misiekaba om geen besluiten te nemen die hem zullen schaden in de toekomst.

“Hij is zeer gewaardeerd. Maar als hij hetgeen dat in zijn hoofd heeft doorvoert, zal hij heel veel respect verliezen”, zegt Bouterse in het NDP-programma Tussen de Regels. “Wat hij in zijn hoofd heeft zal hij wel zelf aan het volk uitleggen.”

Gespeculeerd wordt dat Bouterse verwijst naar de eventuele aansluiting bij de ABOP. Verschillende ABOP-toppers hebben reeds signalen gegeven Misiekaba met omen armen te zullen ontvangen. De deur staat echter ook nog open bij de NDP indien Misiekaba zich weer wenst aan te sluiten.

UNITEDNEWS