NA EEN WEEK AVONDKLOK: OPTREDEN WORDT HARDER!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Terwijl in Paramaribo de opstandigheid aan het afnemen is, steekt in andere districten het wangedrag de kop op.

In zowel Nickerie als Albina zijn politievoertuigen het doelwit geweest van vandalen. Er worden versperringen om het wegdek gelegd om het de politie moeilijk te maken te kunnen patrouilleren.

Er zijn zelfs gevallen waarbij politieauto’s tijdelijk onklaar zijn gemaakt door geïmproviseerde vallen die op het wegdek zijn gelegd: planken met daarin scherpe spijkers.

Vandaar dat de politie besloten heeft om harder op te treden tegen het provocerend gedrag. Ook personen die worden opgepakt voor overtreding van de avondklok zullen langer op het politiestation moeten doorbrengen. Volgens het Politiehandvest mag een verdachte 24 uren lang worden aangehouden en de autoriteiten zijn van plan een beroep te doen op deze wettelijke voorziening.

Hoewel in Paramaribo er steeds minder wangedrag wordt tentoongesteld, zijn er toch nog enkele haarden die de politie bezighouden. Korpschef Roberto Prade stelt dat er sterke aanwijzingen zijn, in zeker 1 geval, dat het ouderen betreft die de jongeren aanzetten. “Wij hebben momenteel twee verdachten in beeld gebracht. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van deze jongemannen. We moeten aangeven dat het gaat om jongens van onder de 20 jaar. De informatie is dat deze jongens aangezet zijn geworden door ouderen. Deze informatie hadden we eigenlijk sedert de tweede dag al. Het is ons nog niet gelukt om deze ouderen in beeld te brengen, maar die jongeren zijn intussen wel in beeld gebracht en we zullen de samenleving deelgenoot maken als is overgegaan tot een aanhouding”, zegt de politiebaas.

De politie heeft de afgelopen dagen de patrouilles opgevoerd in Paramaribo en is nu strenger tegenover overtreders van de avondklok. Er is zelfs een militair aangehouden die zonder toestemming het nodig vond zich ’s avonds op de openbare weg te begeven.

UNITEDNEWS