“NDP KOMT STERK TERUG MET NIEUW LEIDERSCHAP”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTOBRON

Hebzucht en onderlinge afgunst is volgens Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, de reden waarom de politieke partij geen vuist kon maken bij de laatst gehouden verkiezingen.

Volgens Bouterse heeft hij de partij er steeds op gewezen dat het grootste gevaar van de NDP de NDP-ers zelf zijn en de wijze waarop die met elkaar omgingen. Het resultaat van de onenigheid werd vertaald bij de verkiezingen van 25 mei toen de partij met maar liefs 10 zetels terugviel. De NDP neemt de tekortkomingen mee in de evaluatie die momenteel gaande is.

Hoewel de NDP uit het machtscentrum is gezet en naar de oppositiebanken verwezen, is het met 16 zetels de tweede grootste politieke partij in het land. Volgens Bouterse is de rol van de NDP nog lang niet uitgespeeld in politiek Suriname. De partij zal sterk terugkomen volgens hem.

Duidelijk voor Bouterse is dat de partij terug moet naar haar basisidealen van een volkspartij. Zeker de afgelopen 5 jaren was daarvan weinig terug te vinden in wijze waarop de partij zich profileerde. “Zo kan ik een scala van zaken opsommen welke de partij heel erg hebben geschaad.”

Intern is er een ‘reshuffling’ gaande om nieuw leiderschap naar voren te schuiven. Er komt een orgaan voor de ‘senioren’ dat vanuit die positie de jongeren zullen begeleiden. Het werk van de reorganisatie is toevertrouwd aan, wat Bouterse noemt, het Change Management Team (CMT).

UNITEDNEWS