“NEKS NO FOUT MET STUNTEN ROND DE VERKIEZINGEN”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTOBRON

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is de afgelopen weken één van de meest actieve departementen geweest waar er landelijk tal van projecten en faciliteiten in orde worden gemaakt voor de doelgroep.

De politieke oppositie praat over verkiezingsstunts van minister Andre Misiekaba die wederom DNA-kandidaat van de NDP is bij de komende verkiezingen.

De bewindsman heeft geen boodschap aan de boze tongen. Zaak is volgens hem dat er een aantal structuren in orde worden gemaakt voor de samenleving. In welke sfeer dit getrokken wordt is momenteel geen vraagstuk dat de minister wenst te verdedigen. “U gaat me niet afleiden. Ik blijf gefocust. Al is het 24 mei om 6 uur in de middag en ik iets moet doen voor het volk, dan doe ik het. En 26 mei gaan wij gewoon verder”, zei de minister in Saramacca waar enkele filialen van Sozavo zijn geopend.

Sinds een week is het mogelijk om de Algemene Kinderbijslag en andere sociale uitkeringen in het district te ontvangen. Het is niet langer nodig voor behoeftigen om naar Paramaribo te komen.

Ook de sociale bijstand in het kader van COVID-19 wordt in Saramacca zelf uitbetaald. “Aan degene die vinden dat dit een verkiezingsstunt is, dan zeg ik: het mag”, stelt Misiekaba.

Ongeacht de verkiezingsuitslag, de regering zal naar zeggen van de minister door blijven werken totdat de machtswisseling heeft plaatsgevonden en het roer officieel is overgedragen aan de nieuwe regering. “Mensen doen alsof de volgende regering al op 26 mei gaat aanzitten. De volgende regering gaat pas op 12 augustus aanzitten, omdat dat dit de dag is dat president Bouterse in 2015 geïnstalleerd werd. Dat betekent dus dat de nieuwe regering pas 12 augustus aanzit”, aldus Misiekaba. Hij staat in Paramaribo als 3e gekandideerd.

UNITEDNEWS