NPS GEEFT BOUTERSE KOEK VAN EIGEN DEEG

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Als het van Gregory Rusland, voorzitter van oppositiepartij NPS, afhangt heeft president Desi Bouterse zijn beste tijden gehad en zal nu de actieve politiek vaarwel moeten zeggen. Rusland tracht Bouterse hiermee in zijn eigen vet te bakken.

Ten tijde van het laatste Kabinet Venetiaan riep Bouterse, vanuit de oppositie, dat president Ronald Venetiaan pas op de plaats moet maken vanwege ouderdom. De intussen 73-jarige Bouterse zou volgens Rusland nu ook de handen in eigen boezem moeten steken en onderkennen dat hij bejaard is. “Ik weet niet hoe oud die president vandaag is, maar ik wil hem vragen of hij nog achter dat standpunt staat”, zegt Rusland.

“Wat we niet willen hebben, zijn situaties als wat we hebben gehad met Mugabe.

Suriname verdient dat niet. En ik denk dat u, volk van Suriname, het niet zover mag laten komen en dat het moment is aangebroken fu kinki a beleid, kinki a regering sa s’don. De stem zal moeten zijn op de NPS die bewezen heeft Suriname op een verantwoorde manier te kunnen besturen.”

De NPS ziet geen enkele reden om de regering van Bouterse en zijn politieke partij NDP een pluimpje te geven. Het land is volgens de NPS financieel-economisch juist verloederd in de afgelopen jaren en dit komt ook vanwege gebrek aan modern en jong leiderschap. President, ef’ yu no man, lek’ fa yu ben tak’ na Vene: Har’ a dan! President, it’s time to go”, Aldus Rusland tijdens een onlangs gehouden psrtijbijeenkomst in Grun Djari.

UNITEDNEWS