OVERHEID VRAAGT ‘EEN TIENTJE’ VOOR LEVERING STEUNPAKKET

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (Sozavo) is gestart met de screening van personen die zich hebben opgegeven om in aanmerking te komen voor een Covid-steunpakket. De samenstelling van het pakket is zo goed als afgerond.

Er rekening gehouden met de “Schijf van Vijf”. In het steunpakket zijn 16 tot 17 items opgenomen. “De pakketten hebben een mooie waarde van meer dan SRD 300 richting de SRD 400. Het enige wat we vragen is, dat u de informatie deelt met ons welke wij van u vragen”, zegt minister Uraiqit Ramsaran.

De mensen zullen bij het ontvangen van hun pakket een bedrag van SRD 10 moeten betalen. Dit bedrag moet gezien worden als logistieke kosten. De maatschappelijke werkers die belast worden met het verstrekken van de pakketten tot aan huis krijgen uit dit bedrag een SRD 5. Het ander deel gaat naar de districtscommissaris voor de ontwikkeling van zijn/haar ressort.

Vanwege het besmettingsgevaar van het Covid-19 virus is het besluit genomen om zelf naar de mensen toe te gaan. “De maatschappelijke werkers, de vertegenwoordigers van de dc en vertegenwoordigers van Defensie zullen erbij zijn. Maakt u zich geen zorgen. U hoeft niet naar ons toe te komen”, zegt de minister.

Om in aanmerking te komen voor steunpakket zijn er een aantal criteria waarop gelet zal worden. Er wordt een open gesprek met de mensen gehouden en vervolgens vindt een nieuwe registratie plaats van zij die behoren tot de meest kwetsbare groepen. Dit gesprek zal worden gevoerd met het hoofd van het gezin. De benodigde stukken die overlegd moeten worden zijn: een ID-kaart, rijbewijs of familieboek. Een recent EBS- of SWM-betalingsbewijs. Indien woonachtig in een huurhuis, zal dit aantoonbaar moeten zijn.

UNITEDNEWS