VIER BIJKANTOREN CBB WEDEROM OPERATIONEEL VOOR AANMAAK E-ID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Er is gehoor gegeven aan de toenemende ontevredenheid rond de aanmaak van elektronische Identiteitskaarten, de E-ID.

Vanwege het besmettingsgevaar van Covid-19 waren alle bijkantoren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) genoodzaakt de deuren te sluiten met als gevolg een enorme drukte bij het hoofdbureau.

Het CBB heeft in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken (BuZa) de nodige Covid-19-maatregelen getroffen bij 4 bijkantoren, zodat de E-ID Units weer operationeel kunnen zijn. Het gaat hierbij om: CBB-Combé, CBB-Kwatta, CBB-Lelydorp en CBB-Meerzorg.

De overige 13 E-ID Units blijven vooralsnog gesloten. “Wij hopen dat we binnen korte tijd ook de voorzieningen kunnen treffen op de overige Bureaus voor Burgerzaken, zodat de burgers overal van het land, waar we een ID-Unit hebben, terecht kunnen om hun ID-kaart aan te maken”, zegt CBB-directeur, Anastatia Pokie-Kanapé.

Met het operationeel maken van de 4 bijkantoren kunnen dagelijks nu minimaal 500 burgers geholpen worden. Het resultaat hiervan was direct te merken bij CBB-Flora waar de enorme drukte van de afgelopen dagen aanzienlijk is teruggevallen.

UNITEDNEWS