PORTUGAL NEEMT ZEILBOOT UIT SURINAME MET COCAINE AAN BOORD IN BESLAG

Foto: De zeilboot met een lading cocaïne aan boord dat door de Portugese autoriteiten in beslag is genomen.

Varen over de Atlantische Oceaan met een geheime lading cocaïne aan boord bleek geen succesvolle onderneming voor een zeilboot afkomstig uit Suriname.

De Portugese autoriteiten hebben de boot voor de kust van Portugal onderschept en een aanzienlijke hoeveelheid drugs in beslag genomen. Dit melden lokale media in Portugal.

Volgens een verklaring van de gerechtelijke politie heeft zij de vorige week een operatie gelanceerd om internationale drugssmokkel over zee te bestrijden.

Hierbij wisten zij een recreatievaartuig te lokaliseren dat verdacht werd van het vervoeren van een grote hoeveelheid narcotica. Het betreffende vaartuig, ongeveer 16 meter lang, stak de Atlantische Oceaan over tussen Latijns-Amerika en Europa.

Na doorzoekingen op de zeilboot werden aanzienlijke hoeveelheden cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Het enige bemanningslid, een 53-jarige buitenlandse man, werd gearresteerd. De zeilboot is gesleept naar de marinebasis in de havenstad Almada.

De succesvolle operatie was het resultaat van samenwerking tussen verschillende instanties. Naast de gerechtelijke politie waren ook de Drugs Enforcement Administration (DEA) van de Verenigde Staten, de Direction Nationale du Renseignement et des Enquêtes Douanières (DNRED) uit Frankrijk en het Maritiem Analyse en Operaties Centrum – Narcotic (MOC-N) gevestigd in Lissabon betrokken bij deze actie.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box