SCHOOLDEUREN BLIJVEN OOK NA 15 APRIL GESLOTEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De regering en het Covid- 19 management team zijn teruggekomen op en eerdere beslissing dat de schooldeuren 15 april weer geopend zouden worden.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft donderdag bij de dagelijkse persconferentie van het Covid- 19 team gezegd dat het niet mogelijk is de schooldeuren op 15 april te openen. Het risico kan niet worden genomen dat leerlingen in getallen van 30 tot 40 bijeen in een leslokaal enkele uren van de dag bij elkaar zijn en in schoolbussen worden vervoerd. Intussen zijn de scholen al bijna drie weken gesloten. De regering wil met deze maatregel voorkomen dat de schooljeugd wordt blootgesteld aan de verspreiding van het corona virus.

Met deze maatregel wordt voorkomen dat er een leerachterstand wordt opgebouwd.

Het afstandsonderwijs zal volgens de minister goed worden besproken met de leerkrachten en zal er voor worden gezorgd dat er een goede communicatie is tussen leerlingen, hun school en hun leerkracht over de leerstof.

Volgens Ferrier is het vrijwel onmogelijk zijn de covid-maatregel om anderhalf tot 2 meter afstand van elkaar te behouden na te leven. De onderwijsminister heeft aangekondigd dat, vanaf de komende week het onderwijs via televisiestations, het zogenaamd stream-onderwijs, zal worden verzorgd. Dit geldt in eerste instantie voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de basisschool. Op vragen van journalisten over hoe te doen met het verre binnenland zei de minister dat er voor 100 scholen in die gebieden extra voorzieningen worden getroffen.

UNITEDNEWS