SINT MAARTEN: ZWEMMENDE BIGGETJES GROOTSTE TRAVEL TREND 2016 OP INSTAGRAM

Je zou het niet zeggen maar volgens de Daily Herald van Sint Maarten (dd. 17 oktober 2016) waren het geen selfies van excentrieke toeristen of zonovergoten landschappen die in 2016 de meest spraakmakende foto’s in de travelcategorie van Instagram behaalden, maar simpelweg zwemmende varkens in de zee.

Image result for zwemmende varkens SINT MAARTIN

De Swimming Pigs zoals de biggetjes genoemd worden, zijn al bezocht door talrijke beroemdheden waaronder Johnny Depp, Amy Schumer en Jennifer Lawrence. De Insta-varkentjes brengen hun dag door op het, net buiten Nassau (Bahamas) gelegen, eilandje Exumas waar ze in het warme Caribische zeewater wachten op nog meer beroemdheden die hen komen bewonderen. De Swimming Pigs zijn overigens ook te zien als ‘figuranten’ in de videoclip van het nummer ‘Timber’ van Pitbull.

Image result for zwemmende varkens SINT MAARTIN

Over hoe de varkentjes ooit op het onbewoond eiland terecht zijn gekomen, bestaan verschillende verhalen. Zo wordt verteld dat de beesten afkomstig zijn uit een varkensfamilie die op een schip, dat later zonk, vervoerd werd maar een ietwat saaier relaas wordt gegeven door de Bahamian National Trust die zegt dat de eigenaar van het eiland varkens wilde kweken maar simpelweg geen hek voor de dieren wilde bouwen.

Hoe het ook zij, de Swimming Pigs vormen nog steeds een internationale attractie op de Bahamas en diverse touroperators organiseren volledig verzorgde reisjes naar de water minnende biggetjes waarbij er worteltjes aan de toeristen worden uitgedeeld om de varkentjes te voeden.

Wel een tip: let op uw mobiele telefoon want die kan al heel gauw door een Swimming Pig worden gezien als een lekker gekleurd hapje.

martin-pandayUNITEDTRAVEL|MARTIN PANDAY

Facebook Comments Box