SLM ZIET VERBETERING TIJDENS HOOGSEIZOEN | FINANCIELE POSITIE NOG KWETSBAAR

Foto: Minister Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) boekt momenteel positieve resultaten nu het hoogseizoen voor het vliegverkeer tussen Suriname en met name Europa aan de gang is.

De minister van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), Albert Jubithana, heeft de hoop uitgesproken dat de inkomsten verstandig worden beheerd, rekening houdend met de aanzienlijke schuldenlast van het bedrijf. Hoewel de extra inkomsten de SLM niet volledig uit de financiële uitdagingen zullen tillen, kunnen ze wel bijdragen aan het verlichten van de schuldpositie.

Minister Jubithana benadrukte dat het herstellen van de financiële positie van de SLM geen snelle oplossing is, maar eerder een langetermijninspanning vereist. Hij noemde de financiële situatie van het bedrijf complex en stelde dat het wegwerken van de schulden meer behelst dan slechts één hoogseizoen.

Een weloverwogen strategie en toewijding aan extra middelen zijn nodig om de schuldpositie te verminderen of weg te werken. Naast het genereren van extra inkomsten, zal de SLM zich moeten richten op het ontwikkelen van nieuwe bestemmingen. Minister Jubithana benadrukte het belang van overheidssteun, vooral wat betreft luchtvaartovereenkomsten op bilateraal en multilateraal niveau, om deze inspanningen te ondersteunen. Samenwerking tussen de overheid en de luchtvaartmaatschappij zal de SLM helpen bij haar groei- en bloei ambities.

Een cruciaal aspect van het herstelproces is het herwinnen van het vertrouwen van het reizende publiek. Minister Jubithana erkende dat het essentieel is dat reizigers weer vertrouwen hebben in de SLM en het bedrijf als hun eerste keuze beschouwen. Het combineren van financiële stabiliteit, groeistrategieën en het opbouwen van vertrouwen zal van groot belang zijn bij het waarborgen van een duurzame toekomst voor de SLM.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box