STUDENTEN SSHCV WILLEN AF VAN “DICTATORIALE DIRECTEUR”

Foto: Student Housing Campus Village | Foto bron FB Page: Stichting Student Housing Campus Village.

Studenten protesteren tegen tariefsverhoging en ‘onmenselijke behandeling’

Studenten van de Stichting Student Housing Campus Village (SSHCV) hebben woensdag met succes de aandacht van de regering weten te trekken door te protesteren bij het directiekantoor. De aanleiding voor het protest was de aanzienlijke verhoging van de tarieven met bijna 100 procent, maar ook de ‘onmenselijke behandeling’ die er zou worden ervaren van waarnemend directeur Naushad Bhikhie.

Contractbreuk en subsidie

Volgens de studenten was er sprake van contractbreuk, aangezien er al lopende afspraken waren over de tarieven.

Als directe reactie op het protest heeft de regering besloten de verhoging te subsidiëren.

Hierdoor blijven de tarieven van SRD 750 per student voor twee studenten per kamer en SRD 400 per student voor vier studenten per kamer vooralsnog gehandhaafd.

Onhoudbare situatie

Echter, de problemen zijn hiermee nog niet opgelost. Tijdens het protest werd duidelijk dat er een zeer ongezonde relatie bestaat tussen de studenten en de directeur. Er is geprotesteerd tegen wat omschreven wordt als een schrikbewind van constante bedreigingen, intimidatie, slechte woonomstandigheden tot zelfs het inroepen van de politie tegen studenten die opkomen voor betere voorzieningen.

Dictatoriale directeur

De studenten noemden de directeur een ‘geldwolf’ en ‘dictator’ die hen constant met uitzetting bedreigt en geen tegenspraak duldt. Directeur Bhikhie luisterde woensdag naar de vele klachten van de studenten, maar toonde geen interesse om met hen in dialoog te treden. In plaats daarvan liep hij zijn kantoor binnen, deed de deur op slot en liet de ontevreden studenten buiten staan. Uiteindelijk werd de politie ingeschakeld om de situatie onder controle te brengen. “De directeur voelt zich bedreigd”, verklaarde parlementariër Edgar Sampie (ABOP), die poolshoogte kwam nemen van de situatie.

Verbeteringen noodzakelijk

De studenten eisen een structurele oplossing voor de problemen en betere communicatie met de directie. De regering heeft toegezegd te bemiddelen in de conflicterende belangen.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box