SURINAME HEEFT WEER LAAGSTE AANTAL CORONAPATIENTEN IN ZUID-AMERIKA

Het coronavirus is in Suriname dusdanig teruggedrongen dat er nu sprake is van een behoorlijke beheersbare situatie.

Van de 4750 mensen die sinds 13 maart positief zijn getest, zijn 4525 reeds hersteld en genezen verklaard. Op dit moment telt Suriname 118 actieve casussen. Dit is het laagste aantal op het Zuid-Amerikaans continent.

Er zijn tot zover wel 97 doden geregistreerd, aanzienlijk hoger dan in Guyana en Frans-Guyana. De twee buurlanden hadden tot en met maandagavond elk 65 coronadoden. Guyana telt echter wel 978 actieve casussen en Frans-Guyana 274.

Het normaal leven wordt in Suriname weer opgepakt, met in achtneming van de Covid-19-protocollen. De avondklok in het weekeinde blijft voorlopig gehandhaafd. Er zijn wetten geactiveerd die de overtreding van de veiligheidsregels strafbaar stellen. Maandag is ook het openbaar transport na 6 maanden stilstand opgestart, weliswaar onder strenge veiligheidsvoorwaarden. Ook de recreatieoorden mochten wederom publiek ontvangen onder voorwaarde dat de lichaamstemperatuur van bezoekers wordt gemeten.

Op de Caribische eilanden is de situatie nog steeds zorgwekkend.

Jamaica telt nu 3666 actieve coronapatiënten en Trinidad and Tobago 2078. In Haïti schijnt er een daling te komen in het aantal actieve besmettingen. Het eiland telt nu 1928 actieve besmettingen. Er zijn tot zover wel 223 doden gemeld. Dit is het hoogste aantal binnen de Caricom.

Ook op Aruba is er sprake van een krachtige uitbraak van Covid-19. Het eiland met nog geen 107 duizend inwoners telt op dit moment 1194 actieve casussen en registreerde 3587 besmettingen. Curaçao heeft 179 actieve besmettingen.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box