SURINAMERS MINDER AANTREKKELIJK OP NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

FOTO BRON

Het kost een Surinamer met de Nederlandse nationaliteit tussen de 3 en 4 sollicitatiebrieven om in aanmerking te komen voor een baan bij een Nederlandse werkgever.

Dit blijkt uit een nieuw Nederlands onderzoek dart gedaan is tussen 2016 en 2018 door de wetenschappers Lex Thijssen en Marcel Coenders van de Universiteit Utrecht en Bram Lancee van de Universiteit van Amsterdam. De onderzoekers vergeleken 35 etnische groepen met elkaar tussen de 23 jaar en de 25 jaar, die allen de Nederlandse nationaliteit hebben, maar dus ook een westerse of niet-westerse achtergrond. Ze verstuurden ruim 4200 fictieve sollicitaties in tien verschillende beroepsgroepen in het lager- en middensegment.

Uit het onderzoek is gebleken dat het aantal brieven dat iemand met een autochtone achtergrond moet schrijven om een positieve reactie te krijgen ligt op 2,2. Mensen met een Poolse achtergrond hebben tweeënhalve brief nodig en Bulgaren 2,9. Sollicitanten met een Turkse achtergrond 3,2 brieven en Marokkaanse 3,3. De marge bij Surinaamse en Antilliaanse mensen is wat groter, omdat de onderzoekers niet per etniciteit evenveel sollicitaties verstuurden. Sollicitanten met een Surinaamse achtergrond zitten tussen de 2,8 en 3,9 brieven en Antilliaanse tussen de 3,7 en 6,9.

Onderzoeker Thijssen zegt dat reactie op een sollicitatie sterk afhankelijk is van de afkomst en, ondanks het Curriculum Vitae verwerkt is met extra vaardigheden of ervaringen, de discriminatie niet te stuiten is. “We zien met name dat mensen met een niet-westerse achtergrond 40 procent minder vaak gecontacteerd worden dan anderen. Zelfs al heb je dingen extra gedaan, wordt je in dezelfde mate gediscrimineerd als wanneer je dat niet hebt gedaan.”

Ten tijde van het onderzoek was er sprake van een goeie economische groei. Indien het slechtere tijden waren, zou de werkzoekende nog meer moeite moeten doen!

UNITEDNEWS