VANDAAG 9 NIEUWE COVID BESMETTINGEN. MINISTER ELIAS NOEMT SITUATIE VERONTRUSTEND

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Minister Antione Elias van Volksgezondheid

Het aantal COVID besmettingen in Suriname is vandaag met 9 personen gestegen.

De website van het Covid management team is aangepast naar in totaal 53 positief geteste personen waarvan 44 actieve gevallen, 9 personen die zijn genezen en 1 persoon die is komen te overlijden. In quarantaine zitten nu 93 personen. Minister Antione Elias van Volksgezondheid zegt dat de situatie in enkele dagen verontrustend is geworden. Een onbekend aantal is op genomen op de Intensive Care afdelingen van ziekenhuizen. Elias zegt dat iedereen medische zorg krijgt.

Directeur Cleopatra Jessurun van dit ministerie zegt dat de situatie pas echt uit de hand zal lopen wanneer blijkt dat het gezondheidssysteem niet langer de stijging kan bijhouden.

Volgens haar zijn er nu maar 45 beademingsapparaten. De ziekenhuizen Kampen al een heel tekort aan personeelstekort. De 50 artsen en verpleegkundigen uit Cuba worden goed ingezet. een deel daarvan is ingezet voor de Braziliaanse gemeenschap.

Jessurun heeft tijdens de persconferentie die vandaag eerder ( 15.00 uur ) begon heeft samen met Elias een beroep gedaan op de samenleving om vooral niet nodeloos uit huis te gaan. “U hebt niets te zoeken op straat. Blijft u thuis en als u toch op straat moet doet u alstublieft een mondkapje aan”, zegt Jessurun.

Het Directoraat Nationale Veiligheid heeft voor wat betreft het binnenland extra controle posten opgezet. Zo komt er een extra post te Atjoni van militairen en politiemensen. Onder directeur Gwendoline Babel zegt dat deze posten er niet zijn om mensen onaangenaam te zijn maar om de verspreiding van het virus te voorkomen. Het zou bij een controle kunnen dat burgers de toegang naar sommige plaatsen in het binnenland wordt ontzegd.

UNITEDNEWS