VEEL KRAAMHOSSELS DEKMANTEL VOOR DRUGSVERKOOP

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben de modus operandi van drugsverkopers in beeld gebracht. Deze drugsverkopers staan niet meer open en bloot drugs te verkopen, maar gebruiken andere hossels als dekmantel. Het gaat onder andere om worstverkopers en verkopers van kruidendrank.

Uit onderzoek is gebleken dat bij de kleine straathandel de drugs in de directe omgeving onder het gras of onder een straattegel worden verstopt. In andere gevallen wordt als dekmantel een worstwagen gebruikt of kruidendranken ten verkoop aangeboden. “Men verkoopt in werkelijkheid drugs. En dat kan ik illustreren, omdat er verdachten zijn aangehouden waarbij ze worst verkopen maar er is ook drugs aangetroffen in de worstwagen”, zegt een lid van de afdeling Narcotica Brigade op een recent gehouden persconferentie. Omdat de drugs niet op het lijf van de verdachte wordt aangetroffen, bemoeilijkt dit het proces van de politie om te bewijzen dat de verstopte drugs daadwerkelijk van de verdachte is.

“Wij gaan onze werkwijze ook aanpassen om te bewijzen dat de persoon die daar de drugs verkoopt ook daadwerkelijk drugs verstopt. U bent gewaarschuwd. Wij gaan onderzoeken als u daar de drugs verkoopt”, waarschuwt de rechercheur.

De Narcotica Brigade is niet alleen repressief bezig, maar ook preventief. Twee medewerkers van de afdeling zijn aangewezen om samen met de afdeling Public Relation (PR) van het KPS de voorlichting te brengen naar scholen en de samenleving over drugssoorten en de gevaren van drugsgebruik.

Op de jongeren wordt er een beroep gedaan niet te beginnen aan drugs. Indien zij informatie hebben over drugsverkoop op school of in de buurt, kunnen zij de afdeling Narcotica Brigade contacten op het telefoonnummer 404866 of de Command Center op 115. Geheimhouding is gegarandeerd. Ook mogen zij zich wenden bij de schoolleiding of een vertrouwenspersoon, zodat de politie snel kan werken op de zaak.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box