VERBRANDINGSOVENS VERWORDEN TOT MONUMENTEN VAN EEN GOED INITIATIEF

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Fotocompilatie: Minister Numohammed tegenover alle verandings ovens van de Bouterse regering

Bijna alle verbrandingsovens die in de verschillende districten zijn gebouwd liggen stil. Om de afvalproblematiek in de districten op te lossen, werd er gekozen om deze ovens te plaatsen.

Van de geplande 30 verbrandingsovens zijn er 25 afgebouwd. Met de verhoging van de brandstof, is het niet toereikend om die nog operationeel te houden. Het project was een idee van de regering Bouterse-Adhin.

“Vandaag, als je gaat naar Moengo bijvoorbeeld, dan zie je dat alles stilligt. Alle vuil erop gedumpt. Alles ligt stil. Het is jammer. Ik weet niet of het een lening is en wie ervoor gaat betalen, maar het ligt stil. Helemaal verwaarloost. Dat gaat ook gebeuren met de anderen. Dus die fout mogen we niet maken”, zegt Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW).

Het is verwachtbaar dat de verbrandingsovens die nu nog operationeel zijn binnenkort ook hun laatste adem zullen uitblazen. “Geloof me, alles gaat stil komen te staan, omdat je de diesel niet meer kan betalen. De mensen betaalden niet voor de vuilophaal, waardoor de diesel ook niet betaald kan worden. Alles ligt daar als monument. Heel jammer. Opzicht een goed ding, maar heel jammer. Dus laten we verder in de toekomst om dingen duurzaam te bekijken als we een model voorstellen.”, aldus Nurmohamed.

UNITEDNEWS

https://unitednews.sr/wp-content/uploads/2020/07/nederlands-gif.gif