VERGADERING DNA BINNEN KORTE TIJD 2 KEER AFGEBLAZEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

In 2 weken tijd zijn vergaderingen van De Nationale Assemblee (DNA) 2 keren afgeblazen vanwege gebrek aan quorum.

Voor donderdag stond de naturalisatie van 234 vreemdelingen, waaronder Haïtianen en Cubanen, op agenda. Ook de toetreding van Suriname tot de Akte van Genève bij de Overeenkomst van ‘s-Gravenhage betreffende de Internationale Inschrijving van Tekeningen of Modellen van Nijverheid was gepland voor de openbare zitting. Na meer dan een uur te hebben gewacht zag DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons geen andere oplossing dan de vergadering af te blazen. Slechts 24 personen hadden de presentielijst getekend. Op 16 januari werd ook de verdere behandeling van de Huurwet uitgesteld vanwege gebrek aan quorum. De oppositie was in beide gevallen ruim vertegenwoordigd in het DNA-gebouw, maar weigert mee te werken aan quorum. Zij is van mening dat de coalitie daarvoor verantwoordelijk is. Het was niet anders toen de huidige coalitiepartijen in de oppositie zaten. Die weigerden ook om de presentielijst te tekenen totdat de vergadering was aangevangen.

“Deze vergadering stel ik uit naar de volgende week. U hoort nog wel welke dag”, zei Geerlings-Simons donderdag. “Gezien het werkschema van mij en anderen denk ik dat een uur wachten op de leden voldoende is.”

Nog vóór de verkiezingen van 25 mei wenst zij nog een handvol aan cruciale wetten goedgekeurd krijgen, en deed bij aanvang van het nieuwe jaar een beroep op de leden om hun medewerking te verlenen. De oproep lijkt onvoldoende te zijn doorgedrongen bij de DNA-leden, waaronder ook de coalitie die het ondanks de 30 zetels vaak laat afweten.

UNITEDNEWS