VOORZITTER MCCARTHY VOORSPELT NOMINATIE TRUMP DOOR REPUBLIKEINSE PARTIJ, DESANTIS ‘NIET VAN HETZELFDE NIVEAU’

Foto: Kevin McCarthy Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten.

Kevin McCarthy Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, is in een bittere begrotingsstrijd verwikkeld met voormalige bondgenoten van president Trump in het Congres.

Voorzitter Kevin McCarthy voorspelde zondag dat voormalig president Trump de Republikeinse voorverkiezing van 2024 zal winnen en noemde Florida Gov. Ron DeSantis “niet van hetzelfde niveau”.

McCarthy maakte de opmerkingen tijdens een optreden op Fox News’ “Sunday Morning Futures” met presentatrice Maria Bartiromo. McCarthy bleef eerder neutraal in de GOP-voorverkiezing en weigerde in juli om Trump te steunen.

“Ik denk dat hij de genomineerde zal zijn”, zei McCarthy over Trump nadat Bartiromo hem had gevraagd of hij dacht dat de voormalige president de keuze van de partij zou zijn voor 2024. “Het ding is, president Trump is vandaag sterker dan hij was in 2016 of 2020, en er is een reden waarom. Ze zagen het beleid van wat hij kon doen met Amerika – Amerika op de eerste plaats zetten, onze economie sterker maken.”

“We hadden geen inflatie. We hadden niet van die gevechten in de wereld. We zagen er niet zwak uit in de wereld,” voegde hij eraan toe. “Het lijkt erop dat Ron DeSantis nu probeert samen te werken met uw collega’s die aandringen op een shutdown,” zei Bartiromo.

“Ik denk niet dat dat ergens zou werken. Een shutdown zou alleen maar kracht geven aan de Democraten,” zei McCarthy. “Het zou de macht aan Biden geven. Het zou onze troepen niet betalen. Het zou onze grensagenten niet betalen.”

“Ik wil eigenlijk iets bereiken, en dit is waar president Trump zo slim is, dat hij hierin succesvol was.” McCarthy vervolgde. “President Trump verslaat Biden op dit moment in de peilingen. Hij is sterker dan hij ooit is geweest in dit proces, en kijk, ik heb gediend met Ron DeSantis – hij is in geen enkele vorm op hetzelfde niveau als president Trump. Hij zou niet verkozen zijn zonder de steun van president Trump.”

Hoewel McCarthy’s opmerkingen niet neerkomen op een officiële goedkeuring van Trump, zijn ze een duidelijke boodschap van vriendschap aan de voormalige president. McCarthy had eerder al de Trump-campagne beledigd met een ander televisieoptreden in juni. Toen vertelde hij CNBC dat hij niet zeker wist of Trump de beste kandidaat was om Biden te verslaan. Hij verontschuldigde zich al snel bij Trump en kwam terug met een e-mail waarin hij Trump uitriep tot “de STERKSTE tegenstander van Biden”.

McCarthy’s compliment aan Trump komt op het moment dat hij het opneemt tegen fervente Trump-bondgenoten in de House Freedom Caucus over de lopende begrotingsovereenkomst.
Het is echter onduidelijk of de HFC zal toegeven, aangezien verschillende leden McCarthy’s eigen sprekerschap tegenhielden ondanks de steun van Trump.

USA POLITICS

 

Facebook Comments Box