CONTRACTEN ONDERTEKEND VOOR BOUW NIEUW VERGADERZAAL DNA

Foto: Waarnemend DNA-voorzitter, Dew Sharman,directeur Vidjai Doerga Misier van het ministerie van Openbare Werken en de aannemer, Shailes Jankie die zijn handtekening op het document plaatste.

De plannen voor een nieuw vergaderzaal voor het Surinaams parlement worden binnenkort werkelijkheid, nu het bouwcontract is ondertekend.

Volgens de bouwplanning moet de nieuwe vergaderzaal, evenals bijbehorende ruimtes, binnen een jaar worden gerealiseerd op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henk Aaronstraat. De ondertekening van het bouwcontract vond deze week plaats in aanwezigheid van waarnemend DNA-voorzitter, Dew Sharman.

Sharman benadrukte het belang van dit nieuwe gebouw voor het parlement, dat fysiek symbool staat voor de democratie in het land. Hij merkte echter op dat de ziel van de organisatie nog ontbreekt in het nieuwe gebouw.

Tijdens de suppletoire begroting zal het parlement aandringen op het vrijmaken van financiële middelen voor dit project. Hoewel geld een uitdaging vormt, mag het geen vertraging veroorzaken, aldus Sharman. Hij hoopt op een succesvolle uitvoering van dit project, waarbij elke betrokkene zijn verantwoordelijkheid op de juiste wijze uitvoert.

De officiële start van het project staat gepland voor 9 oktober 2023, met regeringstoppers en parlementsleden als getuigen. Commissievoorzitter Mahinder Jogi zegt dat er geen ruimte is voor vertragingen, en directeur Vidjai Doerga Misier van het ministerie van Openbare Werken is het daarmee eens. De aannemer, Shailes Jankie, is ervan overtuigd dat de vergaderzaal binnen de afgesproken tijd gebruiksklaar zal zijn. Hij verklaarde vastberaden: “Er is gevraagd om het binnen een jaar af te maken, en we gaan het doen.”

Derrick Emanuels, de directievoerder van het project, is verantwoordelijk voor de naleving van het contract. Hij zal gedetailleerd verslag uitbrengen aan het ministerie van Openbare Werken over het verloop van de bouw. Emanuels wees op het streven naar de hoogste kwaliteit en het belang van het voltooien van de fundering voordat het regenseizoen begint.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box