VOORVECHTERS CULTUURBEHOUD EN VERBROEDERING GEHULDIGD

Foto: De president sprak zijn waardering uit en bracht de felicaties over aan de gehuldigden.

In het kader van de herdenking van de Nationale Dag van Verbroedering, Eenheid en Vrede is er een huldigingsceremonie geweest ter ere van personen die zich al vele jaren inzetten voor het behoud van culturen, identiteit en de eenheid van de natie.

Het was zondag een dag vol symboliek en erkenning van de waardevolle bijdragen van deze Surinamers aan het land en zijn volk. De huldigingsceremonie was opgedeeld in twee delen, waarbij in totaal 326 personen werden gehuldigd en een speciale pin en oorkonde in ontvangst mochten nemen. Dit evenement had een dubbel karakter, omdat het zowel de herdenking van de Dag van de Verbroedering, Eenheid en Vrede betrof als de huldiging van voorbeeldfiguren in de samenleving.

De voorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaren, Jack Uden, sprak over het logo van het jubileumjaar, waarop de woorden “Eenheid is Kracht” prijkten. Deze slogan werd als een uitdaging aan de samenleving gepresenteerd, want eenheid is van essentieel belang om stabiliteit en groei te bereiken. Het embleem op de pin toonde handen in de kleuren van de Surinaamse vlag, koesterend rondom de gele ster, die hoop en toekomst symboliseert.

Dit herinnerde iedereen eraan dat de toekomst van Suriname in eigen handen ligt.

President Chandrikapersad Santokhi prees de vooraanstaande Surinamers voor hun onzichtbare, maar belangrijke werk voor het land. Hij sprak over hoe immigratie en emancipatie verschillende etnische en culturele groepen in Suriname hebben samengebracht en een unieke natie hebben gevormd. De president zei dat ondanks mogelijke verdeeldheid en spanningen die immigratie met zich mee kan brengen, Suriname erin is geslaagd duurzame verbindingen te creëren.

Deze verbindingen hebben historie, gemeenschappen en tradities verenigd tot één natie waarop Surinamers terecht trots mogen zijn. Hij riep op tot respect voor elkaars culturen en geloven, met de woorden: “Laten we met elkaar steeds meer op zoek gaan naar wat ons verbindt, in plaats van wat ons kan scheiden.”

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box