CRUISESCHIP RAMT KADE DOOR HARDE WIND

Foto: Het beschadigde deel van het cruiseschip Carnival Magic van Carnival Cruise Line | Auteur: Armand Snijders.

De droomreis van de 3.600 vakantiegangers op het cruiseschip Carnival Magic van Carnival Cruise Line verliep afgelopen week anders dan zij zich hadden voorgesteld.

Het vaartuig, dat lag afgemeerd aan een kade in Jamaica, werd door de extreem harde wind tegen de kade gesmakt en liep behoorlijke schade op.

De Carnival Magic is met 130.000 ton en een lengte van driehonderd meter een van de grootste cruiseschepen van Carnival Cruise Line. Het was gecharterd door liefhebbers van rockmuziek. Halverwege de zevendaagse reis door het Caribisch gebied lag het afgemeerd in de haven van Ocho Rios toen het plotseling geconfronteerd werd met extreem harde wind. Daardoor werd het schip met een behoorlijke klap tegen de kade geduwd. Het liep daarbij langs een deel van de stuurboordzijde deuken en krassen op in de romp boven de waterlijn. De betonnen pier heeft een grote scheur opgelopen.

Kapitein Francesco La Farina bevestigde het incident dat ook volgens hem was veroorzaakt door “de sterke wind en de deining”, zo verklaarde hij later.

Er zou geen enkel gevaar zijn geweest voor de passagiers. Maar uit veiligheidsoverwegingen werd het cruiseschip naar zee gevaren om te voorkomen dat het nogmaals de kade zou rammen.

Ondertussen waren duizenden – overwegend Amerikaanse – passagiers nog aan wal, die bij terugkeer voor een verrassing kwamen te staan. Zij klaagden steen en been dat zij uren aan hun lot werden overgelaten, terwijl het ook nog eens regende. Uiteindelijk werden zij pas ‘s avonds met bussen naar een andere pier gebracht om weer aan boord te kunnen.

Daar kregen zij te horen dat een volgende tussenstop op de Kaaimaneilanden geschrapt zou worden omdat het schip eerst gecontroleerd moest worden alvorens weer het ruime sop kon worden gekozen. Daartoe werd een technisch team vanuit de thuisbasis Miami overgevlogen. Na een niet geplande nacht in Jamaica kon het schip uiteindelijk via de laatste bestemming Bahama’s terugkeren naar Miami.

De hevige wind in de regio heeft de afgelopen week meerdere cruiseschepen problemen gegeven. Zo moesten geplande bestemmingen uit het reisschema worden geschrapt omdat het niet verantwoord was daar af te meren. Inmiddels is de situatie weer genormaliseerd.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box