GUYANA GAAT BEDRIJF INHUREN OM DE OLIEPRODUCTIE TE VOLGEN

Vice-president van Guyana, Bharrat Jagdeo, zegt dat de regering zal zoeken naar een onafhankelijk mechanisme voor het monitoren van de olieproductie van ExxonMobil.

Tijdens een persconferentie verklaarde Jagdeo: “De volgende stappen zijn het uitschrijven van een aanbesteding, een offerteaanvraag voor een bedrijf om de productie dagelijks te volgen.”

Tot op dit moment vertrouwt Guyana op olieproductierapporten van ExxonMobil, waarin de dagelijkse productie van zijn Stabroek Block-projecten wordt beschreven. Vooruitkijkend is Exxon van plan zijn monitoringmogelijkheden voor offshore-activiteiten uit te breiden door de installatie van een glasvezelkabel. Dit zal worden aangevuld met een operationeel commandocentrum, dat momenteel in ontwikkeling is in Ogle.

Het Guyana National Bureau of Standards (GNBS) houdt ook toezicht op metingen aan de drijvende productie-opslag- en loseenheden die de olie offshore produceren.

Dit heeft betrekking op de nauwkeurigheid van debietmeters, tankmetingen, bemonstering en testen van ruwe olie.

Vorig jaar vertelde minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Vickram Bharrat, aan parlementariërs dat de Environmental Protection Agency (EPA) ook zijn monitoringcapaciteit heeft versterkt. Hij zei dat het programma bij de EPA destijds groeide van drie personeelsleden naar dertien voor degenen die zich fulltime bezighielden met het monitoren van olie- en gasactiviteiten.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box