MEER DAN 100 AMERIKAANSE BEDRIJVEN GEÏNTERESSEERD OM ZAKEN TE DOEN IN SURINAME

Foto: President Chan Santokhi en de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher tijdens de viering van het 21-jarig bestaan van de American Chamber of Commerce of Suriname (AMCHAM).

Nog in september dit jaar gaan twee medewerkers van de Amerikaanse ambassade in Suriname naar de Verenigde Staten van Amerika, te weten Miami en Washington, om met meer dan 100 bedrijven te spreken die zaken willen doen in Suriname.

“We werken er dagelijks aan om meer Amerikaanse bedrijven hierheen te halen. Deze maand gaan twee van onze medewerkers naar de Verenigde Staten naar Miami en Washington, en spreken met meer dan 100 bedrijven die geïnteresseerd zijn om hier in Suriname zaken te doen”, benadrukte de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher tijdens de viering van het 21-jarig bestaan van de American Chamber of Commerce of Suriname (AMCHAM).

Faucher onderstreept dat het doel van dit alles transparant is en de Amerikaanse bedrijven te introduceren bij potentiële partners in Suriname. Het doel is ook om de Amerikaanse producten en diensten naar Suriname te brengen om Surinaamse bedrijven te helpen bloeien.

Faucher tikte verder aan dat de Amerikaanse bedrijven op zoek zijn naar de moderne markten om te betreden en niet willen stuiten op verschillende obstakels. De verwachtingen zijn hoog gesteld, waaronder makkelijk kunnen bankieren, eenvoudige elektronische betalingssystemen, transparante processen om zaken te registreren, het verkrijgen van een verblijfs- en arbeidsvergunning en het kunnen openen van een bankrekening.

“Deze moeten geen grote hindernissen zijn, maar toch moet dit in Suriname nog steeds worden aangepakt en op een directere manier worden aangepakt. We willen met de Amerikaanse Kamer van Koophandel samenwerken aan deze uitdagingen net zoals zij dat met de Surinaamse regering zullen doen”, zegt Faucher.

President Chandrikapersad Santokhi hoopt met het aanpast investeringsbeleid meer bedrijven naar Suriname te trekken. Hij gaf ook aan dat het nieuwe agentschap van het ministerie van Buitenlandse Zaken SITA, instructies heeft ontvangen om een multisectoriële zakelijke roadtrip naar de VSA voor te bereiden om deze zakelijke kansen in verschillende delen van het land te promoten en wil graag samenwerken met AMCHAM en de Amerikaanse ambassade betreffende dit initiatief.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box